Zwaar bevochten overwinning voor Commanders in eerste competitieduel

Afgelopen zondag mocht het senioren team van de Lelystad Commanders aantreden voor hun eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen in de AFBN eredivisie.

Een dag met schitterend mooi weer, veel publiek en twee aan elkaar gewaagde teams waren de voorbode voor een mooie middag american football.

Zoals van te voren verwacht ging de wedstrijd in het begin lange tijd gelijk op. De defenses van beide teams gaven bijna niets weg en na het eerste kwart stond er een score van 0-0 op het scorebord.

Halverwege het tweede kwart was het dan toch de offense van de Commanders die voor het eerst een speler in scorende positie kon brengen. Tight end Quintijn van Dijk kon door een fout in de dekking van de Falcons achter de defense komen en werd daar door een pass op maat van quarterback Carlo van Deventer bediend met een schitterende bal. Na de catch en run van 79 yards was het Quintijn die de score opende. Kicker Frank van Deventer verzilverde het point after touchdown, score 7-0 in het voordeel van de Commanders.

Lang konden de Commanders niet genieten van de 7 punten voorsprong. Arnhem wist met minder dan 2 minuten te spelen in de eerste helft de score terug te brengen naar 7-6 door van korte afstand de bal in de endzone te rennen. De aansluitende point after touchdown werd gemist en er werd gerust met een score van 7-6 in het voordeel van Lelystad.

Na de welverdiende rust, mochten de Commanders de tweede helft beginnen met de bal. Een drive die direct succesvol was en waar Carlo van Deventer liet zien waarom hij was uitgeroepen tot Most Valuable Player van de eredivisie van het vorig seizoen. Na enkele mooie passes en catches wist hij vanaf 17 yards de bal de endzone in te rennen, de aansluitende PAT werd wederom verzilverd door Frank van Deventer, score 14-6.

Hierna was het wedstrijdbeeld hetzelfde als in het eerste kwart. Beide defenses domineerden en het enige wapenfeit was een gemiste fieldgoal van de kant van Arnhem. Uiteindelijk was het wel de offense van Arnhem die wist te scoren. Met hun kenmerkende running offense wisten ze door de defense van de Commanders heen te beuken en te scoren, na het verzilveren van de PAT was de score 14-13 in het voordeel van de Commanders.

Wat volgde was een vermakelijk defensief schouwspel waarbij beide offenses geen enkele ruimte kregen. De dominatie van de Commanders defense werd in het vierde kwart bevestigd door een tweetal interceptions van safety Frank van Deventer, waarbij de laatste de wedstrijd besliste. Na de laatste interception was 1 kneel down voldoende om de eerste win van het seizoen te noteren.

Na de wedstrijd werd de gameball uitgedeeld aan de meest waardevolle speler van de Commanders zoals bepaald door de coachingstaff. Deze eerste wedstrijd was de gameball voor de gehele defense, zij hebben als een eenheid gespeeld en hadden met hun dominantie het grootste aandeel in de winst van de Commanders

Na de eerste competitiewedstrijd staat aankomende zondag het tweede duel uit de competitie op de planning. Dit keer zijn de Utrecht Dominators de tegenstander. De wedstrijd zal gespeeld worden op Sportpark Doggersbank in Lelystad en de aftrap is om 14:00 uur.

Deze wedstrijd is mede mogelijk gemaakt door onze sponsor van het seniorenteam, cafetaria de Kemphaan uit Lelystad. Heeft u een keer honger of lekkere trek, kijk dan op www.cafetariadekemphaan.nl, Facebook of kom langs op kempenaar 03-47 in Lelystad.