Ook overwinning voor Lelystad Commanders in tweede competitieduel vs Leiden Lightning

Op zondag 17 maart mocht het seniorenteam van de Lelystad Commanders aantreden voor hun tweede competitiewedstrijd van dit seizoen. 

Tegenstander voor deze wedstrijd was Lightning Leiden. Het team waar vorig seizoen in de play-offs nog met 1 punt verschil van werd gewonnen. 

Maar zoals iedereen weet en headcoach Michiel Veerkamp voor iedere wedstrijd zegt, iedere wedstrijd is een op zichzelf staande competitie en we proberen die competitie iedere keer weer als winnaar af te sluiten. 

De wedstrijd werd vanwege de vele regenval verplaatst naar het veld van de Hilversum Hurricanes waar om 14:00 uur de wedstrijd werd afgetrapt. 

De Commanders begonnen de eerste drive met de bal. De offense ging het veld op en in de playcalling was direct te zien dat coach Michiel niet in dezelfde val wilde lopen als 3 weken geleden tegen Arnhem. Zo werd runningback Ramon van Akker veelvuldig in stelling gebracht. De eerste drive bracht de Commanders diep in het territorium van Lightning maar een score bleef uit. Door een penalty op een field goal poging werd de afstand te groot en werd besloten de bal te punten. 

Hierna mocht de defense van Lelystad voor het eerst het veld betreden, maar helaas was dit niet van lange duur. Op de derde play van de drive wist de quarterback van Leiden zijn wide receiver te vinden voor een lange touchdown pass. De point after touchdown werd verzilverd en zo keken de Lelystad Commanders aan tegen een achterstand van 0-7. 

Deze stand bleef voor de rest van de eerste helft ook op het scorebord staan. De Commanders wisten wel een aantal goede drives op te bouwen, maar steeds weer niet de puntjes op de i te zetten. 

Bij de start van de tweede helft stond er een ander team als in de eerste helft. De senioren leken als herboren de tweede helft te starten. Een ijzersterke start van de defense werd onderstreept door een interception van linebacker Sam Balink. 

Hierna was het de beurt aan de offense van Lelystad om te laten zien dat de eerste helft een vergissing was. Na een goede drive met enkele mooie runs en passes was het wide receiver Lars van den Akker die de score opende door een 10 yard pass van quarterback Carlo van Deventer te vangen in de endzone. De PAT werd verzilverd door kicker Frank van Deventer. 

In de volgende aanvallende beurt van Leiden mochten zij van de Commanders defense een eind komen. Maar 30 yards voor de endzone was het toch de defense die een stop kon forceren, waarna, na een gemiste fieldgoal, de offense van Lelystad weer aan zet was. 

Deze drive van de offense van Lelystad duurde maar 1 play. En wat voor een play, na een pass van Carlo van Deventer op wide receiver Frank van Deventer was het laatstgenoemde die met de bal in de hand 60 yards door de defense van Leiden heen zigzagde en de touchdown binnen liep. De PAT werd gemist waardoor er een stand van 13-7 op het bord stond aan het einde van het derde kwart. 

Vanaf het vierde kwart was het duidelijk dat de defense zijn draai gevonden had. Er werd geen meter gegeven aan de offense van Leiden. Nadat de defense van Lelystad een 3-and-out had geforceerd was het Geordy Leito die met een punt return van 25 yards de offense goede veldpositie gaf om te gaan voor hun volgende touchdown. Na een korte drive was het running back Sidney Kunst die vanaf 5 yards voor de endzone de bal binnenliep voor een touchdown. Helaas werd hier ook de PAT niet benut, stand 19-7 in het voordeel van de Commanders. 

Na een tweetal drives waarbij beide offenses een 3-and-out noteerde was het de defense van Lelystad die wederom van zich liet horen. Met een interception van linebacker Michel Timmerman kreeg de offense van Lelystad in zeer goede veldpositie de bal. Een kans als deze kunnen de Commanders natuurlijk niet laten liggen en na een paar plays was het runningback Geordy Leito die de bal na een korte pass van Carlo van Deventer de endzone in liep, met de verzilverde PAT stond de stand van 26-7 in het voordeel van de Commanders op het scorebord. 

Na goed werk van de defense kreeg de offense van de Commanders nog 1 kans om te scoren, een kans die wederom benut werd. Na 3 plays was het Sidney Kunst die de eindstand op het scorebord zette. Na een korte pass van Carlo van Deventer, rende hij vanaf 25 yards de bal de endzone in. Na het verzilveren van de PAT stond de eindstand van 33-7 op het bord. 

De gameball voor deze wedstrijd was voor quarterback Carlo van Deventer. Vooral in de tweede helft was zijn spel van hoog niveau en stond hij aan de basis van 5 touchdowns. 

Over een kleine week staat de volgende wedstrijd van het senioren team op de planning. Op zaterdagavond 23 maart zijn de Utrecht Dominators de tegenstander. De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark Doggersbank in Lelystad en begint om 19:00 uur. 

Deze wedstrijd is mede mogelijk gemaakt door onze sponsor van het seniorenteam, cafetaria de Kemphaan uit Lelystad. Heeft u een keer honger of lekkere trek, kijk dan op www.cafetariadekemphaan.nl, Facebook of kom langs op kempenaar 03-47 in Lelystad.

Captains of the Commanders
Commanders Offense