Wedstrijdverslagen 17-02-2019 FP2-LC & LC-RA

Het tweede deel van de competitie is weer gestart. Het was voor iedereen weer even wennen. Checklist is toch nog steeds nodig voor, maar ook na de wedstrijd. Vergeten kicksen, flags en jassen, alles kwam voorbij. Gelukkig was er de zon. Met een graad of 14 was het ook lekker om buiten te zijn.

Snel naar: Verslag FP2-LC
Snel naar: Verslag LC-RA

Flevo Phantoms 2 (FP) vs Lelystad Commanders (LC)

1e kwart. Zowel FP als LC starten rustig. Na tien minuten is het zover. QB Tim weet Luca te vinden, en weg is hij. 11e minuut en de eerste TD kan LC bijschrijven. Jesse pakt de PAT mee voor 1 punt. De defence staat sterk Simo stuurt heel subtiel ieder op zijn plek. Zelf laat hij zien wat te doen. Vol in de verdediging. Als hij je te pakken krijgt, ontkom je niet meer. Er wordt constant gehamerd op twee handen gebruiken met flaggen. Simo gebruikt zijn handen, armen, lichaam en als het moet zijn neus. Wat stond jij sterk in het veld vandaag. Bijna aan het eind van het 1e kwart. QB Tim weet nu QB Jay die als receiver in het veld staat, te vinden en Jay pikt ook een TD mee. Mooie actie van Tim en Jay. Gelukkig op het juiste moment gefilmd. Eindstand 1e kwart 0 – 13

2e kwart. FP zijn niet voor niets naar Groningen gekomen. In de 4e minuut weten zij een gaatje in onze defence te vinden en pikken een TD + PAT. Dit was het dan ook voor FP vandaag tegen LC. Het tweede kwart lijkt gespeeld te worden door de defence van beide teams. Zowel de defence van LC als FP zetten de boel op slot. De offence komt er van beide teams niet meer door heen. Mia lijkt te denken, als het de offence niet lukt, dan maar de defence. De druk van de defence op de offence van FP in kombinatie met het blitzen van Nika zorgt er voor dat de QB van FP de bal niet lekker geplaats wordt. Mia is er als de kippen bij en weet een interception voor elkaar te krijgen. Het lukt haar ook nog om een TD te rennen. Super gedaan Mia en defence. Dit is een mooi staaltje van teamwerk. Eindstand 2e kwart 8 – 19.

Lelystad Commanders (LC) vs Anaconda’s

De Anaconda’s zijn in postuur een stukkie groter dan onze kids. Niet dat dat iets moet uitmaken. Ze spelen met name heel slim. QB Tim en de rest van de offence had het er moeilijk mee. Laat duidelijk zijn, de positie van QB is niet gemakkelijk. Elke play die afgesproken wordt ziet er op papier goed uit. Ieder weet z’n play. Het is aan de defence om dat te doorzien. Daar sta je dan als QB. Een blitzer (twee koppen groter) die op je afkomt geraasd, je teamgenoten gedekt en dan … Het blijft een moeilijke positie om te staan.  En toch staat hij daar. Het beste proberen te maken van het spel. Pas op de helft van het tweede kwart weet de offence een weg te vinden door de defence van Anaconda’s. Mooi om te zien hoe we dan toch in staat zijn te leren tijdens het spel. Elke tegenstander heeft zijn sterke en zwakke plekken. De kunst is deze snel te vinden en uit te buiten. Het heeft ons geen punten opgeleverd. Deze wedstrijd was moeilijk maar voor onze ontwikkeling misschien wel nodig. Nu is het van belang de teleurstelling af te schudden en te onthouden wat we hebben geleerd. Eindstand 0 – 44 


MVP (Most Valuable Player) vandaag was Nika. Nu eindelijk een offence speler die vandaag ook in de defence actief was. Nika was vandaag het manusje van alles. Het maakt niet uit op welke positie ze staat, ze voelt zich op elke positie als een vis in het water. Nika bedankt voor jouw bijdrage vandaag. Ik ben een super trotse papa.

Trots ben ik natuurlijk ook op de rest. Jullie stonden er weer vandaag. En niet alleen vandaag. Ook als het koud en nat is staan jullie te trainen. Ik kan niets anders dan bewondering voor jullie hebben, ook als het een keer niet wil gaan zoals je zou willen. LC Peewees en staf, bedankt voor vandaag.

De volgende wedstrijddag is zondag 17 maart in Spijkenisse. Nu maar hopen dat het dan ook zo lekker weer is als vandaag in Groningen. Niet vergeten, zondag 24 februari spelen de Senioren thuis tegen  Tot dan.