Peewees vs Amsterdam Crusaders en vs Leiden Lightning 25-11-2018 wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslag 25-11-2018

Lelystad Commanders (LC) vs Amsterdam Crusaders (Cru)

en Lelystad Commanders (LC) vs Leiden Lightning (LL)

Eindelijk een thuis wedstrijd ook werkelijk thuis. Het was wat minder koud dan vorige week met de Sinterklaas Bowl.

Lelystad Commanders (LC) vs Amsterdam Crusadres (Cru)

1e kwart. Cru hebben we vorige week voor het eerst getroffen dit seizoen, toen werd het 21-6 voor Cru. Toen voor de fun, nu voor de knikkers. LC mag beginnen. Leuk begin. Cru en LC gaan gelijk over en weer. De defence staat ontzettend sterk. Tommy, Simo en Mia hebben de Cru goed in de gaten. De offence heeft het zwaar. Toch lukt het om na 10 minuten de eerste TD te maken. Het is QB Tim die Jay weet te vinden. Mooie pass en super gevangen door Jay. Het lukt Nika niet om de PAT af te ronden. Volgende keer beter. Cru moet aan de bak. Dat doen ze dan ook en drie minuten later weten zij ook onze end zone te vinden. Ook lukt het hun niet de PAT te pakken dankzij onze sterke defence. Het evenwicht lijkt in stand te blijven. Mooie acties van beide teams. Toch weet Cru in de 19e minuut nog een TD en PAT te maken. Eindstand 1e kwart 6 – 13

2e kwart. Cru komt sterk uit de half time. Als onze defence het spel van Cru niet meteen weet te stoppen hebben we gelukkig Mia als laatste ‘man’ staan. Ze weet Cru mooi tegen te houden. Toch lukt het Cru om in de 8e minuut een TD en PAT te maken. Jammer. Cru is dan toch iets gretiger dan wij. In de 15e minuut doen ze er nog een schepje bovenop. TD is gemaakt maar de PAT wordt door LC onmogelijk gemaakt. QB Tim heeft het moeilijk deze game. Ballen komen niet altijd daar waar hij zou willen. Toch weet hij Tim met een mooie pass Jesse te vinden. Jesse weet een TD en PAT te maken in de 17e minuut. Eindstand 2e kwart 13 – 26. Een leuke wedstrijd. We hebben het beter gedaan dan een week geleden. Je ziet het team groeien.

Lelystad Commanders (LC) vs Leiden Lightning (LL)

1e kwart. Eerste keer dat we tegen Leiden spelen dit seizoen. Het begint veel belovend. Beide teams komen sterk voor de dag. Toch is het LC die de eerste TD weet te maken. QB Jay gooit een pass van 30 Yards en Jesse weet hem goed te vangen. 15e minuut en de eerste TD is binnen. De PAT wil niet lukken. LL moet nu aan de bak. Een mooie running play waardoor de defence van LC op het verkeerde been wordt gezet. Een TD zonder PAT voor LL in de 17e minuut. LL is nog licht in het hoofd en let niet goed op. Jay stuurt Jesse nogmaals weg en pakt direct een TD terug. Om het compleet te maken weet Jesse ook nog de PAT af te maken. Eindstand 1e kwart 13 – 6

2e kwart LL lijkt een knop omgezet te hebben. Ze weten LC onder druk te zetten. Het lukt LC niet om LL in toom te houden na 4 minuten is de eerste TD en PAT door LL gemaakt. Kort daarna volgen er nog 2 TD’s en 1 PAT. LC is het even kwijt. Gelukkig is QB Tim in staat om in de 17e minuut Jay te vinden. Knap weet Jay de bal uit de lucht te plukken en is de TD gemaakt. Wat er vervolgens gebeurd snap ik niets van. LC gaat voor twee punten PAT. Wordt door de Coach ook doorgegeven. De ref legt de bal op 5 yard lijn. De center van LC legt de bal op 12 yards en de PAT wordt gemaakt door Jesse. Een hoop commentaar van uit de Coach van LL. Wat is nu het probleem? De bal lag toch op 12 yards? De PAT is gemaakt. Na wat gebakkelei wordt de PAT afgekeurd en wordt het nogmaals geprobeerd. Door het gebekvecht is echter de focus weg. Geen PAT voor LC. De gemoederen lopen bij een paar mensen hoog op. Niet in de minste plaats bij LL. Het is zelfs zo erg dat wanneer het eindsignaal daar is en de spelers elkaar hebben bedankt, LL de opdracht heeft gekregen om het publiek van de tegenstander (LC) niet te bedanken. Rond uit onbeschoft. Niet van de kids bij LL maar de staf. Het was een leuke wedstrijd die LL terecht heeft gewonnen. Waarom een Coach dan zijn spelers gebruikt om zijn ongenoegen op zo’n onbeschofte manier te uiten is onbegrijpelijk. Wel makkelijk om je spelers daarvoor te gebruiken. Spelers van LL, namens de ouders van LC, top gespeeld en terecht gewonnen. Jullie wordt niets kwalijk genomen. Eindstand 19 – 26

MVP (Most Valuable Player) vandaag was overduidelijk Mia. Weer een defence speler. Als laatste vrouw ben je de rots waar de defence op kan bouwen. Mia bedankt.

Los van het gedonder (nu begrijp ik waarom Lightning) van LL was het een leuke speel dag. Je ziet dat we groeien. De defence was ontzettend sterk vandaag. Mooi om die ontwikkeling te mogen aanschouwen. LC bedankt voor vandaag.

De volgende wedstrijddag is zondag 9 december in Spijkenisse. Laten we hopen dat het weer mee zit. Tot dan.