Wedstrijdverslag 21-10-2018 Arnhem Falcons (AF) vs Lelystad Commanders (LC) en Flevo Phantoms 2 (FP) vs Lelystad Commanders (LC)

Wedstrijdverslag 21-10-2018

Arnhem Falcons (AF) vs Lelystad Commanders (LC)

en Flevo Phantoms 2 (FP) vs Lelystad Commanders (LC)

Het seizoen is weer gestart. Vandaag de eerste wedstrijden na een lange voorbereiding. Het weer was goed, net als de stemming van de spelers en ouders. Even wennen aan het de nieuwe speelwijze. Twee wedstrijden op 1 dag van 2 x 20 minuten.

1e kwart. Eerste keer tegen AF, geen idee wat te verwachten. LC mag beginnen. De spanning zit er goed in. De eerste drive wil het niet lukken. Ballen komen niet aan waar ze moeten komen. Zal de spanning zijn. AF heeft, gelukkig, het zelfde probleem. Ook zij komen er de eerste drive niet door. Defence staat sterk. LC is wam. Tijd voor een TD. Tim heeft inmiddels zijn schouders los en stuurt Luca weg. Een mooie pass van Tim wordt gevangen door Luca. Luca weet met een sprint de end zone te vinden. Lekker. De eerst TD van het seizoen is binnen. De PAT zit er niet in. AF aan de beurt. Simo is wakker. Hij weet een interception te maken en loopt zonder al te veel problemen de end zone binnen. Gefeliciteerd Simo. Wat vorig seizoen niet lukte heb je nu mooi gedaan. 6 puntjes wegsnoepen van de tegenpartij. Dus ook onze defence kan punten pakken. De AF zijn natuurlijk niet helemaal van Arnhem naar Almere gekomen om met lege handen terug te gaan. Zij weten met een mooie pass en catch door onze defence heen te glippen en pakken ook hun eerste TD. Inmiddels is het Jesse tijd geworden. Lukte het eerder in de wedstrijd niet, nu zou het gebeuren. Een kort pass van Tim in de handen van Jesse en weg is hij. Er valt een last van zijn schouders. Bijna nonchalant plukt Jesse de bal uit de lucht om ook de PAT te verzilveren. AF onderbreken Jesse door ook nog een TD te maken. Leuk voor hun. Nu toch weer even Jesse aan het werk. Inmiddels de 19e minuut. Jesse staat klaar om weer te gaan. Tim weet Jesse te vinden… wordt bijna saai. TD op naam van Jesse met dank aan Tim. Eindstand 1e kwart 25-12.

2e kwart. De AF moeten nu toch echt wat gaan doen willen ze niet helemaal van het veld gespeeld worden. Zij lijken dat zelf ook te beseffen. AF komt sterk terug in de 6e en 15 minuut twee TD’s tegen. Het staat nu 25-24. Ik kan niet meer rustig aan de zijlijn staan. Het zal ons toch niet gebeuren. Gelukkig is daar Jesse weer. Mooi bediend door Tim. 19e minuut en 7 punten voorsprong. Eindstand 2e kwart 24-31 Eerste winst van het seizoen.

Flevo Phantoms 2 (FP) vs Lelystad Commanders (LC)

1e en 2e kwart. Direct door tegen Almere. LC zit in een goede flow, vast houden! We beginnen zoals tegen AF. Deze keer echter een wisseling in QB. Jay staat nu op deze plek. Dat hij daar niet voor niets staat blijkt wel uit het feit dat ook hij Luca in de 3e minuut uitnodigt om de eerste TD in deze wedstrijd te maken, net als tegen AF. Mooi gezien Jay, en ook mooi om te zien hoe spelers zich ontwikkelen. Dat FP niet nieuw is in het spel blijkt al snel. De honger waarmee zij spelen is niet te stillen. Het gaat over en weer, TD’s blijven echter uit. LC als ook PF lijken ergens een balans gevonden te hebben. Tommy is de geen die daar een grote bijdrage aan levert. Mia als Safety hoefde daardoor vandaag niet zoveel te doen. Gelukkig maar want zij is niet herstellende van een gebroken vinger. Is natuurlijk onzin. Iedereen is even belangrijk. Pepijn bijvoorbeeld, zag ik meerdere keren voorbij blitzen. De QB van FP kwam daardoor onder druk en daar was Tommy weer om zijn flags te halen. Het is en blijft een teamsport. Je hebt elkaar allemaal nodig om de ander er te laten uit springen. Vandaag waren dat Simo en Tommy. De offence kwam er niet meer door. Gelukkig stond de defence als een huis. Eindstand 0-6 tweede winst van het seizoen.

Nieuw dit seizoen is de wisselbeker. De coaches Anne en Patrick bepalen per wedstrijddag wie de MVP (Most Valuable Player) is. Vandaag was dat Tommy.

Iedereen gefeliciteerd met deze mooie dag. Twee wedstrijden en twee keer winst. Zo zien we dat graag.

De volgende wedstrijddag is 4 november om 10:00 (thuis) in Tilburg tegen Flevo Phantoms 1 en 010 Trojans