Wedstrijdverslag 04-10-2018 PeeWees vs Phantoms 1 en PeeWees vs 010 Trojans

Wedstrijdverslag 04-11-2018

Lelystad Commanders (LC) vs Flevo Phantoms 1 (FP)

en Lelystad Commanders (LC) vs 010 Trojans (010)

Fijn twee thuis wedstrijden in Tilburg. Je zou denken, iets verder naar het zuiden, zal wel een stukkie warmer zijn. Dus niet. Het was rond de 5 graden, hier en daar wat ijs op het veld de lijnen net gelegd en nat. We kunnen weer los.

Lelystad Commanders (LC) vs Flevo Phantoms (FP)

1e kwart. Toch vreemd dat je een thuis wedstrijd speelt tegen FP in Tilburg. FP 1 is het zelfde team dat vorig seizoen kampioen is geworden. Vorige wedstrijd hebben we nog gewonnen van FP 2. Nu eens zien of we FP 1 ook aan kunnen. Binnen vijf minuten is het dan zover, FP weten hun eerste TD te maken. Meteen is duidelijk dat dit team niet te vergelijken is met FP 2. LC staat op het veld maar komt niet lekker in het spel. 10e minuut is het weer raak voor FP. Nu pakken ze ook hun PAT. PF is on fire! In de 17e en 19e minuut doen ze het zelfde kunstje. Eindstand 1e kwart 0 – 27

2e kwart. FP doet dat wat wij zouden willen. Heel gemakkelijk hun TD’s lopen. Het lijkt of alles gaat bij hun zoals het moet. Helaas helpen we de FP ook mee door vrij eenvoudig de mogelijkheid voor een interception te creëren. Natuurlijk niet expres. Zij, FP, zijn vandaag gewoon het betere team. Een wijs man op het veld vertelde mij dat verliezen er ook bij hoort. Nu we die ervaring rijker zijn, is het tijd om het roer om te gooien. Eindstand 2e kwart 0 – 52.

Lelystad Commanders (LC) vs 010 Trojans (010)

1e kwart. Direct door tegen 010, een nieuw team dat voor het eerste meedoet dit seizoen. LC schut het resultaat van de vorige game van zich af en staan klaar. In de 6e minuut is het zover. Dean wordt mooi bediend door QB Jay. Wat in de eerste game niet wilde lukken, ging nu wel. Dean is weg en LC mag 6 puntjes bijschrijven. Jesse is ook van de partij en pikt de PAT mee van 2 punten. Zo, dat is lekker. Niet voor niets naar Tilburg gekomen, die 0 is weg. Jesse heeft de smaak te pakken. In de 11 minuut weet Jay Jesse te vinden met een korte pass. Jesse ruikt de end zone. 010 weet hem net niet te flaggen. TD voor Jesse. Dit zelfde kunstje doen Jay en Jesse in de 14e minuut nog eens over. De defence van 010 heeft het zwaar. Ze doen hun best maar helaas is dat vandaag niet genoeg om LC tegen te houden. Een beetje het gevoel dat wij hadden in de eerste game van de dag. Dat een defence ontzettend belangrijk is laat Pepijn zien. In de 19e minuut weet Pepijn een mooie interception af te maken met 6 punten. Defence die punten binnen loopt! Leek sterk op de interception van Simo twee weken terug. Pepijn, top gedaan!!! Eindstand 1e kwart 26 – 0

2e kwart LC is nu op dreef. Mooi te zien dat QB Tim ook prima op een andere positie kan spelen. Als defence man komt hij ook goed uit de verf. Als of hij het kunstje van Pepijn heeft afgekeken, weet ook Tim een interception tot een super eind te brengen. Top weer 6 puntjes er bij voor de defence. Niet dat het nodig is met een defence als vandaag, mag de offence de PAT af maken. Nu weet Luca de weg naar de end zone te vinden. En nu? Nu kakken we in. Als of het werk er al opzit en de tijd voorbij is. Een beetje nonchalant staan we in het veld, even niet scherp. 010 heeft dat in de gaten en buiten dit direct uit. Zij weten nu vrij eenvoudig hun play te spelen en even kreeg ik het idee dat we er bij stonden en er naar keken. Verbaasd bijna, wanneer ze ook hun PAT van 2 punten pakken. Liefdadigheid doen we toch niet aan? De defence staat weer scherp in het veld. Pepijn weet tot twee keer toe een interceptie te maken, nu helaas zonder punten. Niet dat dat iets uitmaakt. Punten maken met een interceptie is alleen maar een bonus. Yards pikken is waar het omgaat. Op die manier wordt de offence geholpen. Jay, Jesse en Luca weten deze hulp goed te gebruiken. De mannen weten twee TD’s en een PAT te maken in de 16e en 18e minuut van het tweede kwart. Eindstand 48 – 8

MVP (Most Valuable Player) vandaag was overduidelijk Pepijn. Weer een defence speler. Mooi dat het niet uitmaakt of je wel of niet TD’s maakt (helpt natuurlijk wel). Iedereen is even belangrijk in een team ongeacht je positie.

De volgende wedstrijddag is … geen idee. Waarschijnlijk de Sinterklaas bowl in Almere. Dit horen jullie nog tzt.

Nog even een bedankje aan de fruit ouders en fotografen onder ons. Ontzettend bedankt.