Wedstrijd verslag ere divisie 25-03-2018 Lelystad Commanders VS 010 Trojans / Spijkenisse Scouts Combi team

Het seizoen is al een maand bezig, maar nu pas is de eerste wedstrijd van ons Vlaggenschip. Er is veel gebeurd afgelopen winter, maar de mannen zijn klaar voor hun debuut in de ere divisie! De 27 strijders nemen het op tegen het combi team uit Zuid-Holland onder begeleiding van Coach Michiel en Stuart.

De wedstrijd waar veel volgers van de AFBN nieuwsgierig naar zijn is dan eindelijk daar. Lelystad ziet er tijdens de warming up er al scherp uit. Als 1 geluid sluiten zij het af en staan klaar voor de coin-toss. De tegenstander mag kiezen, maar koos mis. Commanders kiezen ervoor om in de 2e helft de keuze te maken, waarna Trojans/Scouts kiest voor de aanval.

De toon werd direct gezet door de Commanders. Snoeiharde hits en kneiter harde tackles. Lelystad liet er geen gras over groeien en waren op een missie. In het 1e kwart kon de aanval van de Trojans geen vuist maken. De vliegensvlugge defense van de Commanders was overal waar de bal heen ging. De running game werd gestopt door de inmiddels gevreesde line-backers van de Commanders. De winst van Trojans/Scouts in het hele kwart komt neer op 2x een first down.
De aanval van Lelystad begint vlijmscherp. 1 drop en 5 completions met runs die de nodige yards winst boekte. Ook quarterback Carlo van Deventer weet weer meter te vreten door zelf de bal te rennen. Receivers Melvin, Frank, Alphino en Quintijn worden allemaal bereikt in deze drive. Eenmaal op de 3 yard line van Trojans/Scouts krijgt qb Carlo veel pressie, maar ontsnapt ternouwe nood door een uit de “pocket” te vluchten. Tijdens de ontsnapping mag hij nog steeds gooien en scant  het score gebied. Hij vindt Tight End Quintijn die zich handig vrij loopt door een “5 and out” te lopen. Carlo werpt de bal precies op maat en daar is de eerste TOUCHDOWN!
Na de touchdown gooit Carlo de 2 punter naar zijn broertje Frank. De 2 broers blijken al jaren een goud duo te vormen.

Commanders defense zet de toon

Het 2e kwart blijft de verdediging van Lelystad domineren. Het is geweldig om te zien hoe gretig de mannen zijn elke keer als er een run is. De QB van Trojans/Scouts kan zijn receivers niet goed bereiken. Toch blijft hij ongedeerd door vast te houden aan de quick-pass. De defensive line van Lelystad kan nog geen qb-sack veroorzaken. Door telkens een 3 en out te veroorzaken heeft de aanval van Lelystad vaak de bal. In deze kwart lukt het ze helaas telkens net niet om te scoren. Wel maakt receiver Melvin een catch van wereldklasse! In een snoekduik vangt hij de bal voor een waardevolle first down. Ook deze inzet kan naderhand niet verzilverd worden met een touch down.
De laatste seconden van de eerste helft naderen. Lelystad staat klaar voor een field goal die alles-kunner Frank van Deventer moet schoppen. Carlo houdt de bal vast, Frank neemt zijn aanloop, de verdedigers naderen. BOEM! Iedereen houdt zijn adem in als de bal door de lucht gaat richting de doelpalen. FIELDGOAL! Frank schiet de 3 punter binnen in het slot van de eerste helft. Dit brengt Lelystad op een voorsprong van 11-0.

Lelystad geeft geen meter

Na de rust in het 3e kwart mag de aanval beginnen. QB Carlo krijgt veel tijd van zijn offensive line welke de hele wedstrijd lang ervoor zorgen dat er weinig pressie is. Ondanks deze tijd zorgen de torenhoge defensive ends van Trojans/Scouts voor hinder in het zicht van Carlo. Het lukt niet goed om zijn receivers vaak genoeg te bereiken. Ook de running game stagneert. De verdediging blijft hoe dan ook de druk opvoeren. De run krijgt geen meter dus Trojans/Scouts is gedwongen meer pass te proberen. De defensive line voert de druk op en QB-SACK! Lelystad tackled de quarterback nog achter de startlijn van de bal. De grote mannen van de line zetten in totaal 3 sacks neer deze wedstrijd en veel tackles op de running backs. De quarterback van Trojans/Scouts voelt de druk en gooit de bal steeds minder zuiver. LB Lorenzo leest de play en vangt de bal voor een onderschepping. Nu kan de aanval weer aan de bak. Helaas kan deze de inzet van de verdediging nog steeds niet belonen.

4e kwart is Commanders kwart!

De mentaliteit van de Commanders is nooit minder hard gaan dan 100%, alleen maar meer. Op dit moment ruikt de verdediging bloed. Ze zijn niet meer opzoek naar het stoppen van de aanval. Ze zijn opzoek naar een score te forceren. Trojans/Scouts wordt diep in hun eigen gebied teruggedrongen, op hun eigen 3 yard lijn. Helaas lukt het net niet om een speler in zijn eigen scoregebied te tacklen. RB Geordy en QB Carlo maken nog wat mooie runs en de aanval bereikt de 3 yard lijn. Desondanks lukt het niet om te scoren. Zoals hier te lezen is er nog veel te bereiken en gaan de Commanders hard dit seizoen. De toon is gezet. Look out for them Commanders!!

Volgende wedstrijd is een uit wedstrijd in Leiden. Lelystad Commanders @ Leiden Lightning 14:00.