Wedstrijdverslag Ere Divisie: Commanders langs Lightning voor de 2e winst op rij

Op een koude zondagmiddag mochten de senioren van de Lelystad Commanders in Leiden aantreden voor hun tweede wedstrijd in de eredivisie van dit seizoen tegen Lightning Leiden.

Na de coin-toss en een minuut stilte vanwege een overleden dierbare aan de kant van Lightning mochten de Commanders beginnen met aftrappen.

Na een drive waarbij de offense van Leiden vooral op de runninggame leunde was de defense van Lelystad toch te sterk en werd de bal weggetrapt.

Op de eerste drive van de offense werd de bal direct in scorende positie gebracht door een combinatie van goed loopwerk van runningback Geordy en zuivere passes van Quarterback Carlo met mooie catches van receivers Frank, Melvin, Alphino en Quintijn.

Op 4th down in fieldgoal range werd er besloten om een fieldgoal te trappen. Helaas ging de snap niet als gepland, maar door een snelle reactie van zowel Carlo als Melvin werd er dankzij een snelle pass op Melvin een touchdown gescoord. De navolgende PAT werd door Leiden geblocked.

In het tweede kwart wist Leiden als eerst toe te slaan. Door een miscommunicatie in de defense van Lelystad wist de QB van Leiden zijn receiver te vinden voor een lange TD pass. Ook hier werd de PAT door de defense van Lelystad geblocked.

Omdat de offense van Lelystad geen vuist kon maken tegen de defense van Leiden en dit andersom ook het geval was gingen de Commanders met een achterstand van 12-6 de rust in.

Nadat er enkele aanpassingen gedaan waren in de offense en defense door coach Stuart en coach Michiel mocht de offense van de Commanders beginnen met de bal. Na enkele goede plays was het een korte pass van Carlo op zijn broer Frank die daarna met een lange run de score van de tweede helft opende.

Door de aanpassingen op defense wist de offense van Leiden geen vuist meer te maken tegen de Commanders D.

Wel wist de offense van Lelystad in het derde kwart nog een keer te scoren door een schitterende TD run van Geordy.

Na de snap dook hij de hole in en zag het eruit als of de defense van Leiden hem zou stoppen voor een korte terreinwinst, maar Geordy schoot uit de hole naar buiten en wist de gaten aan de buitenkant van de defense te vinden en zo te scoren met een 50 yard TD run.

In het vierde kwart bleef de defense van Lelystad de offense van Leiden overpoweren en werd er door Leiden niet meer gescoord. Het laatste wapenfeit in deze wedstrijd kwam uit de handen van QB Carlo die met een mooie pass er voor zorgde dat WR Melvin de eindstand van 25-12 op het bord kon zetten.

De senioren van de Commanders staan nu na 2 gespeelde wedstrijden op een record van 2 gewonnen en nul verloren.
De volgende wedstrijd van de senioren is op 15 april om 11:00 in Nijmegen. De tegenstanders zullen dan de Arnhem Falcons zijn.