Wedstrijdverslag PeeWee’s 25-03-2018 Lelystad Commanders (LC) vs Amsterdam Crusaders (Cru)

Laatste keer tegen Cru was uit op 01-10-2017 en toen verloren we met 1 TD. We hebben dus wat goed te maken. Spelen tegen Cru brengt altijd wat extra spanning mee. Belooft een spannende wedstrijd te worden.

Ook deze wedstrijd zijn we helaas niet compleet. De Dean Machine was ziek en Luna was helaas ook nog niet volledig inzetbaar. Om de ziekenboeg compleet te maken moest Jay voor de wedstrijd ook afhaken. Hij heeft zijn zondag in plaats van op het veld, in het ziekenhuis mogen doorbrengen. Gelukkig blijkt er alleen spraken te zijn van een zware kneuzing van zijn vinger. Nu maar hopen dat iedereen volgende wedstrijd weer mee kan doen.

1e kwart. LC start met offence. De snelle opening van vorige wedstrijd tegen de Phantoms was zo goed bevallen dat dit vandaag dunnetjes werd overgedaan. Thijmen krijgt een hand-off van Saira en weg is hij. Eerste TD in de eerste minuut. Om het af te maken pakt Thijmen ook nog de PAT met twee punten. Zo dat is lekker beginnen. Cru weet dat ze aan bak moeten. De opbouw van Cru gaat rustig. Ze gebruiken hun downs en pakken hun yards. Zo weten zij ook na 5 minuten hun eerste TD te maken. De defence staat als een huis. Er wordt weinig ruimte weg gegeven. Na een mooie pass van de QB van Cru weet Lisselote een interception te maken. Helaas red ze het niet helemaal tot de end-zone. Saira weet Thijmen weer te vinden en hij weet wat er van hem verwacht wordt. TD 2 is binnen. Cru lijkt overrompeld. Natuurlijk is dat niet het geval maar staat onze defence onder leiding van Simo top te spelen. Eindstand 1e kwart 14 – 6

2e kwart. De spanning loopt op. Er ontstaan discussies tussen de Coaches van beide zijde en de Ref. Dit heeft blijkbaar toch zijn invloed op LC. Het tweede kwart heeft LC niet veel te vertellen. Opvallende uitzondering is Tim. Tim kan onopvallend in het veld staat en van uit het niets als een duvel uit een doosje opduiken. Je zat er weer goed bij man! Cru laat zich echter niet imponeren. Ze weten 2 TD’s te pakken. LC blijft met lege handen achter. Eindstand 2e kwart 14-18

Half time, natuurlijk met een stukje fruit, ouders wederom bedankt.

3e kwart. LC moet nu toch echt weer mee gaan doen. Natuurlijk beginnen we moet goede moet. Thijmen krijgt weer de kriebels. Hij wordt mooi bediend door Saira en weet weer een TD binnen te lopen. Het staat inmiddels 20-18, de spanning is om te snijden. De PAT volgt. Jessy weet zijn 2 punten te pakken. Deze punten stonden al op papier, maar helaas. De Ref zag iets dat geen van ons zag. De PAT gaat niet door. Helaas blijft deze teleurstelling te lang in de koppies rond spoken. Cru weet dit goed uit te buiten. Ze blijven hun eigen spel spelen en weet twee TD’s te scoren. Eindstand 3e kwart 20-30

4e kwart. LC lijkt het spel van Cru mee te moeten spelen. De offence komt er niet meer door heen. De defence heeft het zwaar. Toch bikkelen zij door. Liselotte en Nika doen tot twee keer toe een sandwich met een Cru speler. Die maakt vervolgens geen kans. Pepijn laat zien dat lengte niets uitmaakt. Hij gaat er geregeld vol in weet zo de flags te pakken. Toch maakt dit geen indruk op Cru en zij zetten stug door en weten nog een TD te maken. Eindstand 4e kwart 20-36

Het was alles bij elkaar een leuke game. Er zijn mooie acties gemaakt. Wel is het jammer dat we niet onze eigen spel vast kunnen houden. Misschien dat irritaties over in onze ogen negatieve beslissingen, te veel invloed heeft op ons spel. We laten ons verleiden om te veel het spel van de tegenstander mee te spelen. Elke wedstrijd is goed om te leren. Zo ook deze wedstrijd. Spelers en Coaches, bedankt.

De volgende wedstrijd is thuis op 08 april tegen Leiden Lightning. Gezien het verleden, belooft ook dit een beladen wedstrijd te worden. Heb er nu al weer zin in.