Ook return tegen Utrecht Dominators winnend afgesloten door Lelystad Commanders

Op een warme zondag 2 juni stond voor het seniorenteam van de Lelystad Commanders de op 1 na de laatste competitiewedstrijd op het programma. Tegenstander deze zondag waren de Utrecht Dominators. De Dominators zijn in hun eerste seizoen in de eredivisie nog steeds op zoek naar hun eerste winstpartij en het is de Commanders er alles aan gelegen om hun winnende gevoel vast te houden op weg naar play-offs. Ondanks dat er dus geen gevolgen zijn voor de play-offs, genoeg om voor te spelen dus.

In het eerste kwart leek het alsof de hitte de spelers uit hun spel te halen, slordigheden en gemiste kansen aan beide zijdes zorgden aan het einde van het eerste kwart voor een 0-0 stand op het scorebord.

Bij de start van het tweede kwart was het wide receiver Frank van Deventer die de score opende. Met een 52 yard punt return gaf hij de defense van de Dominators het nakijken, diezelfde Frank van Deventer verzilverde ook de aansluitende point after touchdown, 7-0 in het voordeel van Lelystad.

Na de touchdown van Frank van Deventer werd het voor de resterende tijd van het tweede kwart, het kwart van runningback Geordy Leito. Hij was met een 5 yard touchdown run en een 65 yard touchdown run verantwoordelijk voor het uitbouwen van de score naar 20-0 bij de rust.

In de rust werd door de coachingstaff benadrukt dat de voet vooral niet van het gaspedaal moest en dat de score verder uitgebouwd moest worden.

De boodschap in de rust werd vooral gehoord door quarterback Carlo van Deventer. Met 5 touchdown passes in de tweede helft liet hij wederom zien waarom hij in 2018 werd uitgeroepen tot MVP van de eredivisie.

Twee van zijn touchdown passes werden gevangen door wide receiver Melvin Maasdamme en Geordy Leito, Frank van Deventer en wide receiver Lars van den Akker tekende voor de andere drie scores.

Mede door zijn prestatie in de tweede helft werd Carlo van Deventer uitgeroepen tot Voking Man of the Match, een prijs die bij iedere thuiswedstrijd van de Utrecht Dominators wordt uitgereikt.

Aanstaande zondag 16 juni staat voor de Lelystadse formatie de laatste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. De wedstrijd wordt gespeeld in Leiden en de tegenstander die dag is Lightning Leiden.

Deze wedstrijd is mede mogelijk gemaakt door onze sponsor van het seniorenteam, cafetaria de Kemphaan uit Lelystad. Heeft u een keer honger of lekkere trek, kijk dan op cafetariadekemphaan.nl, Facebook of kom langs op kempenaar 03-47 in Lelystad.