Commanders Peewees vs Leiden Lightning en 010 Trojans

Wedstrijdverslag 02-06-2019

Leiden Lightning (LL) vs Lelystad Commanders (LC)

Lelystad Commanders (LC) vs 010 Trojans (010)

Vandaag was een inhaal ronde. We zouden na de winterstop een speeldag hebben in Spijkenisse en deze was toen afgelast wegens het weer. Het weer nu was misschien wel iets te mooi. Warm! 32 graden rond een uur of 1. Gelukkig waren toen klaar.

Leiden Lightning (LL) vs Lelystad Commanders (LC)

We keken niet uit naar deze wedstrijd. De laatste keer dat we tegenover elkaar stonden was alles behalve sportief en dat lag zeker niet aan de kids van beide teams.

LC wint de toss, zo die is binnen. Nu nog scoren. Zoals gebruikelijk bij LC beginnen we rustig aan. LL lijkt dat niet erg te vinden. Ook zij kijken de kat uit de boom.

Na 8 minuten is het zover. We geven een makkelijke bal weg zodat LL een interception kan maken en daar ook nog een TD mee scoort.

Er ontstaat een vreemde balans. LC heeft ontzettende moete om over de middellijn te komen. LL daarin tegen lukt dat wel maar zij komen niet door onze defence heen waardoor ze meerdere keren stranden in de onze no running zone. Acties zijn er genoeg. LL speelt alleen maar running plays en pakt op die manier yard na yard. Ze kruipen steeds dichter bij maar daar blijft het dan ook bij.

eindstand eerste helft 0 – 6

Tweede helft. LL begint. Na 2x 5 yards weet een speler los te komen uit onze defence. TD voor LL is binnen. Niet lang daarna lukt het hun weer los te komen en een TD te maken. LL staat voor met

18-0 Het lijkt er op of ze nu een ander play aandurven. Eindelijk een pass van de QB van LL in de 13e minuut. Meteen wordt duidelijk waarom zij zoveel running plays doen. Dean maakt een interception en weet ook meteen een TD te maken. Ook weet Dean redelijk eenvoudig de PAT van 2 punten te vangen. Er gebeurt wat bij LC. We worden gretiger. We gaan slimmer spelen. Korter lijkt het. De defence, met Simo voorop is vlijm scherp. Niemand moet in de buurt van Ella of Simo komen want je flag ben je kwijt. Simo gaat zover dat hij Dean flagt uit reflex. Zijn gedrevenheid wordt beloond. Rond de 18e minuut maakt hij een interception. LL wordt onrustig, de staf lijkt geïrriteerd. Nog twee minuten op de klok. QB Jay weet Nika met een lange pass te vinden. Nika weet inmiddels als geen ander hoe je een TD maakt en plukt met gemak de bal uit de lucht en draait zich slim van haar tegenstander af. Ik had natuurlijk niets anders verwacht. Jessy maakt het af door de PAT van 1 punt te verzilveren. Jammer dat de tijd er op zit. Eindstand 18 – 15

Ook de line up en de groet worden uitgevoerd. Fijn dat het toch mogelijk is om een sportieve wedstrijd te mogen spelen tegen LL.

Dat we bij LC niet moeilijk doen is bij iedereen wel bekent. Maar vandaag was ik toch even verbaasd dat ik Patrick B bij de kantine van de Scouts zag bijspringen om te helpen de drukte op te vangen. Of hij erg behulpzaam was laat ik in het midden, maar de kantine en de gasten kon het erg waarderen. Leuk Pat. Is mooi dat het ook zo kan.

Lelystad Commanders (LC) vs 010 Trojans (010)

Het heeft even geduurd maar we zijn er eindelijk achter dat we al het hele seizoen een derde QB in het veld hadden staan. Jessy. De laatste wedstrijd van het seizoen. QB Jessy stuurt Nika weg en met volle overtuiging wordt er een pass richting Nika gegooid. TD voor Nika. Jay weet de PAT van 2 te verzilveren. Altijd fijn als je een wedstrijd zo mag beginnen. We zijn er zo van onder de indruk dat we bijna vergeten dat er nog 39 minuten gepeeld moet worden. We zaken een beetje in. 010 weet dat in de 6e minuut uit te buiten. Zij zien een gaatje waar wij dit niet zien en pikken zo een TD mee. Ook lukt het hun om een PAT van 1 te maken. Altijd fijn als je weer met beide benen op de grond wordt gezet. Rond de 15 minuut zitten we weer volledig in de game. QB Jessy laat nu Dean los. Een mooie korte pass en Dean is weg. Het toetje van 2 maakt hij voor het gemak ook maar even. In de 19e minuut weet Pepijn iedereen te verbazen (mij niet hoor) door een interception te maken en deze te verzilveren en zo weer 6 punten bij te kunnen schrijven. De PAT zit er niet in. Eindstand eerste helft 22 – 7

Tweede helft. De warmte eist z’n tol. We moeten tot de 7e minuut wachten tot dat QB Tim Jessy weet te vinden. TD voor Jessy. Helaas, ook nu geen PAT. Kort daarna weet QB Tim Jay te vinden en Jay weet wat hij moet doen. TD voor Jay. Dean zorgt voor de PAT van 2. Wat fijn als het loopt zoals het moet lopen. Nu staat 010 niet voor niets op het veld en laten zij ons zien dat ze ook wat in huis hebben. Ze blijven knokken voor elke play. De beloning komt voor hun in de 14e minuut. Weer een TD en PAT van 1. De laatste TD van het seizoen 2018/2019 wordt door niemand anders gemaakt dan Jay. QB Jessy gooit de bal kort op Jay en Jay weet wat hij met die lange benen van hem kan. TD is binnen. Het is aan Nika de laatste punten van het seizoen bij te schrijven. De PAT van 2 punten wordt mooi gespeeld. Jessy gooit een mooi bal en Nika vangt hem zoals ze al zo vaak tijdens de trainingen heeft gedaan. Eindstand tweede helft 14-44

MVP (Most Valuable Player) vandaag was Ella. Je hebt zelf volgens mij niet door hoe je gegroeid bent dit seizoen. Je zit er elke keer heel dicht bij, maar vandaag was je iedereen de baas. Wat was jij goed. Dik verdiend.

Het zit er op. Seizoen 2018/2019 is voor de peewees voorbij. Alleen Ella, Nika, Pepijn, Liam en Tommy blijven bij de peewees. De rest gaat door naar de Cubs.

Spelers ontzettend bedankt voor dit seizoen. Heb weer mogen genieten van jullie spel. Soms knarsetandend, soms met kippenvel, maar toch wel het meest met een grote glimlach. Natuurlijk is dit alles alleen mogelijk door de beste staf die er is. Coaches Patrick en Anne en natuurlijk TM Chantal bedankt voor wat jullie dit jaar hebben gedaan voor het team. Uit ervaring kan zeggen dat het niet makkelijk is. Je leert niet alleen de spelers een spel. Ook heb je vandoen met ouders, een tegenstander die niet altijd eerlijk speelt en niet te vergeten je privé leven. Zij staan elke keer weer op het veld voor trainingen en wedstrijden. Ook ben ik ontzettend blij dat er elke wedstrijd zoveel ouders bij de games aanwezig zijn. Natuurlijk ontzettend gezellig maar ook belangrijk voor de kids. Ik denk dat ik mag spreken voor iedereen die bij dit team is betrokken: Ontzettend bedankt allemaal.

Niet vergeten 28 juni is er nog een family Bowl. Details volgen nog.