Competitie winnend afgesloten door Lelystad Commanders

Afgelopen zondag stond voor de Lelystad Commanders de laatste competitiewedstrijd op het programma. De tegenstander van dit duel was Lightning Leiden.

In een duel wat geen gevolgen meer had voor de play-offs van 23 juni ontstond er een apart soort schouwspel waarbij beide teams lieten zien wel te willen winnen, maar vooral met hun hoofd bij de play-off wedstrijden van volgende week te zijn.

In de eerste helft waren het vooral de defenses die het spelbeeld bepaalden, beide teams kwamen in scorende positie alleen was het vaak de defense die voor een stop zorgde. Uiteindelijk was het de aanval van de Lelystadse formatie die de 0-0 stand op het scorebord doorbrak door een touchdown catch van wide receiver Frank van Deventer.

Kort hierna liet de defense van de Commanders wederom van zich horen, een interception van linebacker Michel Timmerman gaf de aanval van Lelystad uitstekende veldpositie. Deze veldpositie werd omgezet in punten door Frank van Deventer die zijn tweede touchdown pass van de dag ving van quarterback Carlo van Deventer.

Met de laatste touchdown werd de stand op 13-0 in het voordeel van de Commanders gebracht. Deze stand zou uiteindelijk ook de ruststand zijn.

Na de halftime lieten beide ploegen hetzelfde spelbeeld zien als uit de eerste helft. Het enige aanvallende wapenfeit kwam van de offense van Lightning Leiden, met een lange touchdown run wisten zij het verschil op het scorebord te verkleinen tot 13-6. Deze score zou later ook de eindstand van deze wedstrijd zijn.

De Lelystad Commanders eindigen het regular season met een record van 8 gewonnen en 2 verloren en mogen aanstaande zondag 23 juni aan de bak in de play-offs. Deze play-off wedstrijd zal gespeeld worden op sportpark Doggersbank in Lelystad en zal beginnen om 14:00 uur.

De tegenstander in de play-offs zijn de Arnhem Falcons, een tegenstander die sinds de eerste ontmoeting tussen beide teams in het seizoen gegroeid zijn. De winnaar van deze wedstrijd mag zich opmaken voor een optreden in de Tulip Bowl, de landelijke finale van de AFBN Eredivisie.

Deze wedstrijd is mede mogelijk gemaakt door onze sponsor van het seniorenteam, cafetaria de Kemphaan uit Lelystad. Heeft u een keer honger of lekkere trek, kijk dan op http://cafetariadekemphaan.nl, Facebook of kom langs op de kempenaar 03-47 in Lelystad