Commanders na tweestrijd met Groningen Giants nog ongeslagen.

Na een week van rust mocht het seniorenteam van de Lelystad Commanders aantreden voor de returnwedstrijd tegen de Groningen Giants.
Op een zonnig sportpark Doggersbank in Lelystad was het de Commanders er alles aan gelegen om de ongeslagen status te behouden.

Na de officiële plichtplegingen aan het begin van de wedstrijd mochten de Commanders beginnen met de aanval. Een aanvallende beurt die voortvarend leek te beginnen ware het niet dat een fumble op de tweede play zorgde voor snel balverlies voor de Lelystadse formatie.

De defense van Lelystad mocht hierdoor eerder dan gepland het veld betreden. Dit snelle moment leek de defense in het begin van de drive parten te spelen. Pas op de 1 yardline van de Commanders wisten de defense de Groningse aanval te stoppen. Door een verkeerde hand-off naar de quarterback van de Giants kwam de bal op de grond terecht. De losse bal werd door linebacker Remco Visser opgepakt en het balbezit was wederom voor de Commanders.

Dit moment was het signaal voor de aanval van de Lelystadse ploeg om het gaspedaal eens flink in te drukken. In het eerste kwart was er nog alleen een score van quarterback Carlo van Deventer die met een korte touchdown run de eerste punten van de dag op het bord zette. Hierna bleef de rest van de eerste helft het gaspedaal vol ingedrukt.

Zo was er voor het rust signaal nog een korte touchdown run van runningback Geordy Leito en zette Leito ook vangend nog een touchdown op het bord door een touchdown pass van Carlo van Deventer te vangen in de endzone. Het laatste offensieve wapenfeit van de eerste helft was een 24 yard touchdown catch van wide receiver Sidney Kunst.

Ook deed de defense in het tweede kwart nog een flinke duit in het zakje. Zo was er een interception voor Remco Visser die daarmee tekende voor zijn 2de turnover van deze wedstrijd. Ook was free safety Frank van Deventer nog goed voor een tweede onderschepping van de Groningse quarterback.

Omdat de aanval van de Groningse formatie nog 1 aanvallende poging wist om te zetten in punten werd de ruststand bepaald op 27-7.

Bij de start van de tweede helft was te merken dat de scherpte bij de Lelystadse formatie iets minder was dan in de eerste helft. Zo kon de aanval van de Giants in hun eerste drive direct het veld over om te scoren. Hierdoor werd de voorsprong voor de Commanders verkleind tot 13 punten.

Deze score leek het team uit Lelystad wakker geschud te hebben en de hier op volgende drive was het Frank van Deventer die tekende voor de volgende score van de Commanders door te scoren met een 1 yard touchdown catch.

Na deze score was het vooral de defense van de Commanders die van zich liet horen. Zo was er wederom een fumble recovery voor Remco Visser en waren er interceptions voor Frank van Deventer en Sidney kunst.

Een korte fieldgoal van Frank van Deventer bracht de uiteindelijke eindstand van deze wedstrijd op 36-14.

De gameball voor deze wedstrijd was voor runningback Geordy Leito. Met zijn 2 scores had hij een groot aandeel in de uiteindelijke zege van de Commanders.

Veel rust is de mannen van de Commanders wederom niet gegund. De volgende tegenstander van de Lelystadse formatie zijn de Hilversum Hurricanes op 21 april. Deze wedstrijd wordt gespeeld in Hilversum en zal beginnen om 14:00 uur.

Deze wedstrijd is mede mogelijk gemaakt door onze sponsor van het seniorenteam, cafetaria de Kemphaan uit Lelystad. Heeft u een keer honger of lekkere trek, kijk dan op www.cafetariadekemphaan.nl, Facebook of kom langs op kempenaar 03-47 in Lelystad.