Eerste verliespartij voor de Lelystad Commanders

Op 21 april 2018 stond voor het seniorenteam van de Lelystad Commanders de uitwedstrijd tegen regerend landskampioen de Hilversum Hurricanes op het programma.

Al direct vanaf het eerste fluitsignaal lieten de Hurricanes zien dat ze zich niet zo maar gewonnen zouden geven. Zo werd er direct door de ploeg uit Hilversum gescoord op hun eerste aanvallende drive en deed de verdediging van Hilversum ook een duit in het zakje door een van de eerste passes van quarterback Carlo van Deventer te onderscheppen.

Foto door Nick da Costa

De aanval van Hilversum bleef vervolgens goed op stoom en door een goede individuele actie van strong safety Morten Alberts werd er voorkomen dat de Hilversumse formatie nog voor het einde van het eerste kwart verder kon uitlopen op het scorebord. Door het blokken van de Hilversumse field goal stond er aan het einde van het eerste kwart een score van 7-0 op het scorebord.

De eerste play van het tweede kwart was direct een scorende voor de ploeg uit Lelystad. Vanaf de 12 yard lijn van de tegenstander wist Carlo van Deventer, wide receiver Melvin Maasdamme te vinden met een pass op maat in de endzone. De aansluitende point after touchdown werd verzilverd door kicker Frank van Deventer en de score werd weer gelijk getrokken naar 7-7.

Hierna was het spijtig genoeg voor de Lelystadse formatie, de aanval van Hilversum die de dienst uitmaakte. Met twee lange touchdowns werd de voorsprong in het tweede kwart uitgebouwd naar 21-7 in het voordeel van de Hilversum Hurricanes. Aanvallend wisten de Commanders op slag van rust nog iets terug te doen door een 42 yard field goal van Frank van Deventer. Hiermee werd de ruststand op 21-10 bepaald.

Na rust mochten de Commanders het derde kwart beginnen met de bal. De eerste aanvallende drive was helaas van korte duur en werd een pass van Carlo van Deventer voor de derde onderschept door de Hilversumse verdediging.

De verdediging van Lelystad werd door de coaches het veld in gestuurd met de boodschap om zo snel mogelijk de bal weer terug te veroveren. Deze boodschap werd goed ontvangen en met een schitterende interception in de endzone was het cornerback Demirel Ravenberg die de bal terug bezorgde bij de Lelystadse aanval.

Wat volgende was een aanvallende drive zoals we deze wel vaker hebben gezien van de Lelystadse formatie. Sterk door de lucht en met enkele mooie catches was het Frank van Deventer die voor de tweede touchdown van de Lelystad Commanders mocht tekenen. Helaas werd de aansluitende PAT gemist, wat de score op 21-16 bracht.

In het restant van de wedstrijd viel de aanval van de ploeg uit Lelystad stil, wel werd er nog gescoord door de Hilversum Hurricanes die daarmee de eindstand op 27-16 in hun voordeel brachten.

De volgende wedstrijd voor de senioren van de Lelystad Commanders is op 5 mei, in en tegen de nog ongeslagen Amsterdam Crusaders. Deze wedstrijd begint om 14:00 uur en zal gespeeld worden op sportpark Sloten.

Deze wedstrijd is mede mogelijk gemaakt door onze sponsor van het seniorenteam, cafetaria de Kemphaan uit Lelystad. Heeft u een keer honger of lekkere trek, kijk dan op https://cafetariadekemphaan.nl, Facebook of kom langs op kempenaar 03-47 in Lelystad.