Peewees Lelystad Commanders vs Spijkeniss Scouts en Amsterdam Crusaders

Wedstrijdverslag 14-04-2019

Scouts vs Lelystad Commanders (LC)

Lelystad Commanders (LC) vs Amsterdam Cruaders (AC)

Vandaag was de speelronde in Spijkenisse. De eerste wedstrijd was al om 10:00 uur. Dus vroeg er uit. Het was zo vroeg in de ochtend koud. Gelukkig kwam het zonnetje er ook nog bij.

We hebben dit seizoen de Scouts nog niet eerder getroffen.

Klaar voor de “Blits”

1e helft. Scouts mogen beginnen en doen dat perfect. De eerste pass van de QB, hij haalt 3 kwart van het veld, en een receiver die kan vangen. De eerste TD is binnen voor de Scouts. Nu kan ik een heel verhaal ophouden, maar de Scouts zijn een veel te sterk en slimmer. LC komt er in de 1e helft niet aan. Eindstand 1e helft 26 – 0

2e helft. Scouts hebben wat meer tegenstand van LC. Het is mooi te zien hoe LC tijdens het spel aan het leren is. Genoeg was het niet, maar in de tweede helft weet de Scouts niet meer dan 18 punten te pakken. Dus te opzichte van de 1e helft hebben we het toch beter gedaan. Eindstand 2e helft 44-0.

Lelystad Commanders (LC) vs Amsterdam Crusaders (AC)

We hebben dit seizoen al twee keer eerder tegen de Cru gespeeld. De eerste keer was met de Sinterklaas bowl. Toen verloren wij met 21-6 De tweede wedstrijd was in competitie verband. Ook deze wedstrijd werd verloren met 13-26. Genoeg statistieken.

Ready go!

1e helft Na een uur pauze lijkt LC de vorige wedstrijd te zijn vergeten. We beginnen rustig maar gaan met steeds meer overtuiging spelen. Yard na yard worden binnen gehaald. De 8e minuut is het zover. QB Tim gooit de bal naar Jay. Jay weet de bal te vangen en hoeft niet ver te lopen voor zijn TD. In eens valt er een last van de schouders van de spelers en de ouders langs de lijn. De defence wordt neergezet en Simo deelt nog wat orders uit. Scherp zijn! De QB van Cru krijgt niet veel tijd. Pepijn, Ella en Nika blitzen bijna elke play. Hierdoor komt een pass van de QB van Cru niet lekker uit waardoor Simo een interception kan maken. Zo moet dat. De offence neemt het over en QB Jay ziet Jesse gaan. Weer een TD voor LC. Nika, in de offence, weet nog een korte pass te vangen en wordt getackeld. Normaliter zou dat betekenen dat er een flag wordt getrokken. Nu ging echter de verdediger en Nika samen naar de grond. Bikkel die ze is, opstaan en doorgaan. Mooi dat de speler van Scouts nog even sorry zegt. Die flag werd ook getrokken, maar Nika werd nog daar zat alleen nog een meisje aanvast die meeging. In de 18e minuut weet QB Tim met een prachtige pass, zeker een yard of 20 Dean te bereiken. TD en PAT zijn voor Dean. Eindstand 1e helft 20 – 0

2e helft LC is moet nu niet naast de schoenen gaan lopen. Een slap balletje van QB Tim in de eerste minuut van de tweede helft weet een Cru speler te vinden en buit dit uit door meteen een TD te pakken. Was niet nodig. Dat weet Tim ook. Hij maakt het meteen weer goed door Luca weg te sturen. Was weer een tijdje terug dat Luca zo over het veld kon rennen. TD mag op zijn naam worden geschreven maar was niet mogelijk zonder Tim. Cru beleeft een moeilijke wedstrijd tegen LC vandaag. De ene na de andere drive wordt een halt toe geroepen. Weg komen van de eigen helft zit er niet meer in. Noemie heeft goed opgelet hoe Simo in de eerste helft een interception maakte en deed dit kunstje na in de 7e minuut. Helaas lukt het LC niet om dit verder uit te buiten. Je merkt dat we inmiddels al een flink aantal uur in de weer zijn. Niet alle ballen komen aan, Cru weet het spel wat meer in balance te brengen. Het lukt hun echter niet om nog iets aan de score te veranderen. In de 18e minuut weet Jay nog een pass aan Jesse te geven die een meter van de end zone staat. Twee stappen en weer 6 punten. Eindstand 2e helft 32-6

Toch jammer van die onnodige interception, daar hebben we Cru aan hun punten geholpen.