Wedstrijdverslag Peewees vs Anaconda’s en vs Scouts 19 mei

Wedstrijdverslag 19-05-2019

Lelystad Commanders (LC) vs Anaconda’s

Spijkenisse Scouts (SS) vs Lelystad Commanders (LC)

Vandaag was de speelronde in Almere.

Lelystad Commanders (LC) vs Anaconda’s

Geen spannende wedstrijd de eindstand was 0 – 41. Wel was het leerzaam.

Iedereen weet weer wat de Line of scrimmage is. De denkbeeldige lijn die de offence en defence van elkaar scheiden ter hoogte van de bal. Iets waar de Anaconda’s het heel moeilijk mee hadden. Maar goed ook, anders was de uitslag waarschijnlijk groter geweest ten nadele van LC.

Spijkenisse Scouts (SS) vs Lelystad Commanders (LC)

Een leuke wedstrijd waarbij de eindstand er eigenlijk niet toe doet. De Scouts wonnen met 52 tegen 8. Wat het een leuke wedstrijd maakte was de balance tussen beide teams ondanks dat de Scouts de punten wel maakten. We hebben mooie acties gezien. Jay die beide wedstrijden de QB was omdat Tim er niet bij kon zijn. Mooi om te zien hoe Jay steeds beter om gaat om onder druk toch de bal daar te plaatsen waar hij wil. Het is een moeilijke positie QB, en toch staat hij er. Jay je mag trots zijn. Wie ook trots mag zijn is Liam. Je kan zien dat Liam inmiddels ook z’n draai heeft gevonden in de defence. Uit het niets stapt hij voor een receiver die zeker drie koppen groter was en blokt een pass waardoor er geen PAT gemaakt kon worden door de Scouts. Na deze actie was de tegenstander nog maar twee koppen groter. Nog een uitblinker vandaag was Nika. Iedereen wist dat het er een keer van moest komen. Nika moest en zou een TD maken. Aan QB Jay lag het niet, hij wist Nika geregeld te vinden. Zelfs de defence was Nika geregeld kwijt. Niets wat haar tegen zou kunnen houden behalve Nika zelf. De frustraties liepen gedurende dag op. In de 12e minuut van de tweede helft was het zover. Dean had eerder een TD gescoord en Nika kon eindelijk die frustraties van zich afschudden. Jay gooide een strakke harde pass. YES was haar kreet toen zij de PAT maakte. Haar eerste punten in 3 jaar tijd. Eerder waren er tranen van frustratie, nu tranen van geluk en niet alleen van Nika (notie voor mij zelf: fisherman’s friend meenemen de volgende wedstrijd).

MVP (Most Valuable Player) vandaag was Jay. Je deed het ontzettend goed vandaag.

Volgende speeldag is 2 juni in Spijkenisse. De laatste competitie dag van dit seizoen. De tegenstanders zijn bekent. Beloofd een interessante dag te worden.