Wedstrijdverslag Peewees 24-09-2017 Lelystad Commanders vs Flevo Phantoms

Start van de competitie. Direct tegen de finalisten van seizoen 2016/2017. Beloofd een zware wedstrijd te worden. De zon scheen lekker, het veld lag er mooi bij. Een hoop nieuwe Peewees bij LC en een paar oud gediende. De spanning was van de koppies af te zien. Wat gaat er allemaal gebeuren en zijn we wel goed genoeg?

1e kwart. LC start met offense. Het begint wat aftasten. Zowel LC als FP snuffelen wat aan elkaar. Dan gaat het los. Thijmen is weg. De eerst TD is binnen. Jammer de PAT wordt niet gemaakt. Geen probleem de wedstrijd duurt nog lang. FP schrikken wakker en gaan in de aanval en hoe. 2 x een TD + PAT. Eindstand 1e kwart 6 – 16

2e kwart. LC begrijpt dat als ze aansluiting wilt houden er een tandje bovenop moet doen. Offense is sterk. 2 TD maar helaas ook nu geen PAT benut. Jammer. Defense gaat er vol voor. Simohamed zal het waarschijnlijk nog voelen. Top inzet. FP blijft sterk en gaat gelijk op met twee TD’s, zij maken de PAT’s echter wel. Punt van aandacht in de volgende training? Eindstand 2e kwart 18 – 32

Half time, lekker in de zon. Als TM sta ik niet meer in de huddle. Ik weet niet wat daar besproken is maar ik kan me daar wel een voorstelling van maken.

3e kwart. LC zakt wat in. Offense komt er niet lekker door. De defense heeft problemen met de lange ballen. FP heeft dit door en maakt daar slim gebruik van. Toch weet LC er nog een TD uit te slepen. Ook nu geen PAT. FP drukt door. Twee TD’s en een PAT gemaakt. Eindstand 3e kwart 24 – 46

4e Kwart. LC is op. De indrukken waren misschien te veel, of FP een maatje te groot. We spelen het spel wat FP wil dat wij spelen. We komen niet meer mee. FP gaat los. Eindstand 4e kwart 24 – 66

Al met al, voor een nieuw team met de voorbereidingstijd die er was denk ik dat we toch ontzettend trots mogen zijn. Tegen een gestroomlijnd team dat vorig jaar nog de finale speelde, het resultaat neerzetten dat we hebben gedaan, petje af. Top gedaan kids!

Volgende week, 1 oktober, hebben we een uit wedstrijd tegen Amsterdam Crusaders. Altijd spannend. Nieuwe ronde nieuwe kansen.