Wedstrijdverslag Peewees 01-10-2017 Amsterdam Crusaders vs Lelystad Commanders

Cru uit, altijd lastig. Een gedreven tegenstander. Eerste uitwedstrijd van de competitie voor LC. Het weer was goed. Droog en het zonnetje kwam ook nog even langs.

1e kwart. LC start met defence. Cru is op een missie. LC het spelletje leren. De TD’s vliegen ons om de oren. Dean laat het er niet bij zitten en pakt een TD voor LC. Eindstand 1e kwart 20 – 6

2e kwart. LC moet nu echt aan de bak, willen we niet van de mat geveegd worden. Liselotte neemt het voortouw. Een mooie TD. Ja, we doen weer mee. Onze nieuwe aanwinst Luca wilde ook graag laten zien dat hij begrijpt hoe het spelletje gespeeld moet worden. Zonder probleem maakt hij in zijn eerste competitie wedstrijd na een lange run een TD. Geweldig! Cru laat het er niet bij zitten ook zij pakken twee TD’s. Ze moeten er nu wel harder voor werken. Pitbull Simo doet wat hij goed kan. Jagen op die Flags. Wat was jij sterk vandaag. Top.  Beide teams komen in balans PAT’s doen we (ook) vandaag niet aan. Zowel Cru als Lelystad pakken geen bonus punten in het 2e kwart. Eindstand 2e kwart 32 – 18

Half time, het zonnetje was lekker, maar Coach Ali ging toch naar de kleedkamer. Wat daar besproken is weet ik niet, maar indruk heeft zeker gemaakt. Zelfverzekerd komen de dames en heren het veld op. Klaar voor meer. (Zal het aan het fruit hebben gelegen?)

3e kwart. LC draait de rollen om. Cru maak je borst maar nat. Newbies at work. Pepijn en Luigi, julie zaten er goed bij. Top gedaan jongens. Simo incaseerde een bodycheck voor het team. Wat een bikkel. Cru kwam er niet doorheen. LC offence was een ander verhaal. Thijmen a.k.a. “de boom” is niet omver te krijgen. Mijn hart zat in mijn keel en hij kijkt me aan met een blik van “wat is er?” Niets aan de hand, een jongeman van +/- 40 kilogram die in zijn rug loopt, doet hem niets! Sterker nog, Thijmen loopt met gemak een TD binnen na een mooie pass van Saira en ja hoor ook pakt Thijmen de PAT op 2 punten. Eindelijk gelukt. Dean liet ook weer van zich horen. Zonder probleem loopt hij door de defence van Cru heen. Als of zij er niet stonden. TD voor LC. Cru wordt wat geiriteerd. Het lukt hun niet te scoren in het derde kwart. Dean heeft het moeten ontgelden. Per ongeluk werd hij op zijn enkel geraakt. Einde wedstrijd voor Dean. Eindstand 3e kwart 32 – 32

4e Kwart. Gelijk op. Spanning is om te snijden. We weten dat we met winst kunnen vertrekken. Cru denkt er helaas het zelfde over. Zij breken door onze defence en maken hun TD. Liselotte laat het er niet bij zitten en gaat er overeen. LC mag ook een TD bijschrijven. We gaan weer gelijk op. Laatste 2 minuten gaan in. Onze defence heeft zwaar gestreden. Het lukt hun niet meer wat in het 3e kwart wel goed ging. Cru pakt een TD. Eindstand 4e kwart 44 – 38

Met een TD verloren. Jammer. Het was een leuke wedstrijd. De beide teams waren redelijk in balans. De sfeer was fel maar goed. Er werd met repect voor elkaar en de de tegenstander omgegaan. Wij hebben een mooie wedstrijd gezien. Top gedaan kids!

Volgende wedstrijd is 15 oktober uit tegen Leiden. Laten we hopen daar ook een sportieve wedstrijd te mogen spelen.