Wedstrijdverslag Peewees 13 september 2020

Na de onderbreking van het vorige seizoen was het eindelijk weer zover. De competitie is weer begonnen. Trainen is leuk, maar een echte wedstrijd is toch waarvoor je traint. De peewees hebben afscheid genomen van twee spelers die door gegaan zijn naar de Cubs. Gelukkig hebben we inmiddels 4 nieuwe spelers er bij.

Vandaag was het dan zover. Het weer was fantastisch. Misschien voor de spelers iets te warm, maar beter dit dan in de stromende regen spelen. De spanning op de gezichten van de spelers was goed af te lezen. Ook bij de coach was de spanning voelbaar. Altijd spannend om met een nieuw team aan de slag te gaan. 
Onze eerste wedstrijd was tegen Leiden Lightning (LL). Is alweer bijna een jaar geleden dat we daar tegen hebben gespeeld. We hebben tegen LL onze eerste TD, PAT en interceptie gemaakt. Even een toelichting voor de nieuwe ouders. TD staat voor een touchdown. PAT is Point After Touchdown (zeg maar een bonus punt). Interceptie wordt gemaakt wanneer de bal door de aanvallers onderschept wordt door de verdediging.

We konden goed mee komen tegen LL. Ze speelde het spel net even wat slimmer dan wij. Resultaat was 07-24 voor LL.

De tweede wedstrijd was tegen Spijkenisse Scouts (SS). Een team met 5 spelers die het spelletje al wat langer spelen. Een klein team dat heel goed op elkaar is ingespeeld. We hebben het hele zwaar gehad tegen hun. De zon was inmiddels op zijn hoogte punt en de zweetdruppels bleven komen. Maakte het er niet makkelijker op. Ondanks de vele TD’s tegen hebben we toch mooi ook een TD mogen maken. Eindstand 53-06 voor SS

We hebben vandaag goed kunnen zien waar we aan moeten werken met de trainingen. Kijk er nu al naar uit om aan het werk te gaan.

Elke wedstrijddag is er altijd wel een speler die iets laat zien waar we met z’n allen ontzettend trots op zijn. We hebben bij de peewees een MVP beker. MVP staat voor Most Valuable Player. Vandaag was het Chayenne die ons heeft verrast. Wat zat jij er goed bij met je eerste wedstijd. Je deed je rol uitstekend. Niemand die vandaag bij jouw in de buurt moest komen. De flags vlogen om de oren. Die interceptie was een kers op jouw werk vandaag.

Alle peewees ontzettend bedankt voor vandaag. TM Peter en Coach Patrick hebben genoten van jullie spel vandaag. We kijken uit naar de rest van het seizoen.

Proud to be a Commander.