LC Cubs Eerste wedstrijddag Seizoen 2020-2021

Zondag 13 september, de eerste wedstrijd dag met onze nieuwe coach Devon in Leiden begon vroeg. Twee nieuwe cubs, een hoop oud gedienden, waarvan drie die eerste seizoen Cadets spelen maar ook bij ons hun steentje bijdragen en op het programma dat ene team uit Rotterdam. Wat konden de supporters verwachten? Het weer werkte in ieder geval lekker mee, dus ik schrijf dit stuk nu met rode wangen, of is dat deels toch ook van de spanning?

Eerste wedstrijd:

Amsterdam Crusaders tegen LC

Na de toss als eerste de defence in het veld. Amsterdam begint goed en scoort al snel de eerste TD. 6 punten voor Amsterdam, de PAT laten ze liggen. Nu is onze offence aan de beurt, helaas lukt het niet om de Amsterdammers op het verkeerde been te zetten, en na de 4e down komt onze defence weer in het veld. Na een mooie interception van Timo scoort Jay de eerste TD. Helaas lukt het ons ook niet de PAT te scoren. Stand 6-6

Nu is Amsterdam weer aan de beurt, ze scoren. 12-6 De PAT niet gelukt, dus weer een kans voor ons. Ook nu lukt het onze offence niet te scoren, maar dat maakt de defence snel weer goed, want na een interception van Simo, scoort Dean vervolgens 12-12. Helaas geen PAT, stand 12-12. Goed gedaan Defence!

Offence er in en na een TD van Timo loopt Jay de PAT er in. 12-19!

Amsterdam krijgt geen voet meer aan de grond en ballen van hun offence komen niet aan, we zijn op dreef! Defence er uit, en als onze offence er weer in komt scoort Jay de TD en Timo ook nog eens de PAT, gaan we de rust in met een mooie 12-26 stand!

Na de rust lijkt het even of Amsterdam weer terug in het spel komt, ze scoren en ook nog eens de PAT! 19-26, maar ondanks een snelle blits van Amsterdam gaat Timo voor weer een TD en pakt hij ook gelijk maar even de PAT er achteraan, een 2 punter deze keer! Prachtig, stand 19-34.

De aanval van Amsterdam heeft het zwaar, en na een 5 yard penalty vanwege flag guarding (goed gedaan coach Devon) weet Amsterdam niet meer te scoren. Onze offence mag weer aan de bak, Koen is goed bezig en staat op de goede plek! Prachtig gevangen! Helaas wordt de aanval afgekeurd vanwege duwen. Dus opnieuw in de aanval, en dan maar in een keer! TD van Timo, het lukt niet met de PAT maar wat een stand 19-40.

Amsterdam gaat weer in de aanval, maar Simo pakt een interception in de endzone van Amsterdam en QB Tim maakt het af met een mooie bal naar Dean! TD! Mooi spel mannen! PAT lukt helaas niet, maar we rollen het veld af met een eindstand van 19-46!

De eerste winst van het seizoen is in de pocket! Mooi gespeeld door onze nieuwe cubs, Koen die nieuw is met het spel en Fabienne doorgestroomd vanuit de Peewees. Wat een leuke wedstrijd! Dat belooft nog wat.

Dan komt wedstrijd nummer 2. LC tegen Trojans 1.

Dat is toch dat team waar tegen wij in de playoffs onderuit gingen, die uiteindelijk de Playoffs met winst tegen Almere op de eerste plaats eindigde, met die spelers waardoor we toch wel een beetje geïntimideerd werden qua grootte en snelheid? Wat kunnen we nu verwachten?

Offence Trojans begint. Meteen een lange bal, die gelukkig niet aankomt. We zijn meteen wakker. Dean loopt de blitz en flagt de QB, ook de 3e en 4e bal van de Trojans komt niet aan. Ziet er goed uit Commanders, maar ja die Trojans kunnen er natuurlijk ook wat van. Onze offence staat er in maar na een interception hebben wij balverlies.

Toch geven we goed weerstand, maar na een hoop heen en weer gespeel, waarbij heel goed wordt geflagd door ons, scoren de Trojans toch TD en PAT. Stand 0-7.

Het antwoord van Amir hier op is een TD, de PAT lukt net niet. Stand 6-7.

Nadat ondergetekende wordt afgeleid door een supporter van de tegenstander en daardoor een TD van Trojans mist, is het rust. Stand 6-13. Hé, het gat is niet erg groot! Wij kunnen dit!

Onmiddellijk na de rust loopt Koen zijn 1e  first down, niet gek!

Iedereen staat op scherp, jongens het gaat eigenlijk best lekker. Tim stoort zijn speler, die jongen wordt ook nerveus, ballen komen niet aan. Fabienne flagt er op los! Amir en Saira gaan lekker! Ik denk niet dat de Trojans zoveel weerstand van LC verwacht hadden na de Playoffs.

Tja, en wat er dan gebeurt na een interception van de Trojans, ik weet het niet, maar ineens heeft Trojans zijn ritme gevonden en stelen ze steeds onze bal! 6-20. Offence in en weer een interception TD Trojans, gelukkig geen PAT stand 6-26.

We komen niet meer in ons spel, en na een laatste TD van Trojans is de eindstand 6-32.

En toch, heel goed gespeelt allemaal. Ook degene die ik niet bij naam heb genoemd in mijn verslagen! Jullie spelen al zo goed samen, geven elkaar steun in de wedstrijd ook vanaf de kant. Als supporter is dat heel mooi om te zien, en ik weet zeker dat we een goed seizoen tegemoet gaan.

Of deze verslag schijfster mag blijven, en of de schoenen van Patrick Willemsen (onze verslag schrijver van vorig seizoen) niet iets te groot voor mij zijn, dat hoor ik wel nadat jullie dit verslag hebben gelezen, maar hé voor een langs de kant supporter-moeder en klets-langs-de-lijn-tante, die voor het eerst ook heel erg op de tegenstander moest letten, het kan altijd erger! Coach Devon het was een mooie dag. Een wedstrijd gewonnen en een verloren. Geen slecht resultaat voor een eerste speeldag in je nieuwe rol als coach. Ik kijk alweer uit naar onze volgende speeldag op 4 oktober in Rotterdam!

1, 2, 3……. Family