PeeWees Wedstrijdverslagen 31-03-2019 FP1 vs LC en LC vsAF

De laatste wedstrijd was alweer op 17-02-2019. De weersomstandigheden lieten de wedstrijden van twee weken geleden niet toe. Het weer zit ons niet vandaag in de weg. Een prachtige dag met veel zon. Toch begint de dag anders dan normaal. We hebben het treurige nieuws ontvangen dat er een speler van Den Haag Raiders is overleden afgelopen week. Alle spelers zijn de wedstrijden gestart met een minuut stilte. Een mooi gebaar dat we geen van allen hopen vaker te zullen doen.

Flevo Phantoms 1 (FP) vs Lelystad Commanders (LC)

Een wedstrijd waar ik als toeschouwer niet echt op zat te wachten. We weten hoe sterk FP 1 is. Nu maar hopen dat we beter voor de dag komen dan de laatste keer dat we tegen hun moesten (0-52 verloren).

1e helft. FP start met offence. Als er iemand nog twijfelde aan de kwaliteiten van FP 1 dan was die twijfel snel voorbij. Binnen de eerste minuut weet Almere met strakke pass een receiver te vinden. De eerste TD en PAT zijn binnen voor FP. De defence van LC heeft er een nieuwe speelster bij Noemie. We hebben haar al wat langer mee zien trainen maar vandaag was haar eerste officiële competitie wedstrijd. Ze blijkt een sterke aanwinst. De defence weet FP op afstand te houden. Toch lukt het FP in de 9e minuut een lange pass te maken die weer wordt gevangen door een van hun receivers. Ontzettend mooi gespeelt. Wat zou het mooi zijn als wij dat ook konden laten zien. De QB van FP, zijn naam is Sander, is toch van een ander kaliber. Het is zijn laatste jaar als Peewee en dat is maar goed ook. De beste jongeman kijkt bijna elke volwassenen recht in de ogen en heeft een arm waar ik jaloers op ben. Duidelijk een maatje groter dan onze gemiddelde Peewee. Ondanks de kwaliteiten van FP gaat het ze niet heel makkelijk af. Onze defence doet wat ze moet doen. Vol enthousiasme doet zij haar werk. Toch lukt het FP in de 15 minuut weer een TD te maken. Nu met een running play. Ze zien het kleine gatje in onze defence weten dit optimaal te gebruiken. De PAT zit er nu niet in. Het lijkt bijna of we geen offence in het veld hebben staan. Dat is natuurlijk onzin. We weten yard na yard te pakken maar het is elke keer net niet genoeg. Wel komen we steeds dichter bij de end zone. Het is ook niet makkelijk. De defence van FP heeft twee keer zulke lange armen en spelen het spel net wat slimmer. Hier staat duidelijk een team wat al een aantal seizoenen samen speelt. Op de valreep voor de pauze, de 20 minuut, weet FP nog een TD en PAT te maken. Eindstand 1e helft 27 – 0 (zelfde eindstand als in de wedstrijd op 04-11-2018)

2e helft. FP gaat door waar ze gebleven waren. LC probeerde het ook. Geen verassingen van beide teams. Ook nu weet FP 4 TD’s te maken. Wel was er een afwijking. Waar FP normaal voor 1 punt gaat wanneer er een PAT wordt gespeeld doen ze dat in de 15e minuut niet. Nu gingen ze voor 2 punten. Helaas weten ze dat ook tot een goed eind te brengen. Eindstand 2e helft 53-0. Die 2 punten heeft het verschil gemaakt. Vorige keer had LC verloren met 0-52.

Lelystad Commanders (LC) vs Arnhem Falcons (AF)

Naar deze wedstrijd keek ik uit. De vorige keer dat we tegen AF speelde was 21-10-2018 en die wedstrijd wonnen we net door in de 19e minuut van de tweede helft nog een TD te pakken en 1 punt met de PAT. Eindstand toen 24-31

1e helft LC heeft niet lang nodig om de vorige wedstrijd van zich af te schudden. Niet dat daar tijd voor was, want er zaten 2 minuten tussen de wedstrijden. Liam heeft de toss (steen, papier, schaar) gewonnen. Zo hebben we toch iets gewonnen. Offence start met QB Jay. We hebben het eerder gezien, onze QB’s weten elkaar goed te vinden. In de 3e minuut is het zover. Jay speelt de bal naar Tim en hij weet de eerste TD te maken voor LC vandaag. Jesse kan natuurlijk niet achter blijven en pikt de PAT met twee punten mee. De AF doen goed mee. Hun antwoordt volgt in de 7e minuut. De defence die is niet meer zo scherp als tegen FP. Er valt een groot gat aan de linker zijnde en dat ziet AF ook. Hun running back ziet zijn kans schoon en weg is hij. TD AF. Geen PAT. Lang kunnen ze er niet van genieten. De 9e minuut weet QB Tim, Jesse te vinden met een korte pass. Hij zet het op een lopen, zoals Jesse dat kan. Voor wie het nog niet wist, Jesse was in een vorig leven een ballerina. Ik zeg een 10 voor zijn uitvoering van een Pirouette. Helaas tellen die punten niet mee in de score. Waarschijnlijk was Jesse nog aan het bijkomen van het draaien. De PAT zat er namelijk niet in. AF was er niet van onder de indruk. Zij reageren met direct een TD terug. Een mooie balans in het spel. Leuk om te zien dat deze twee teams zo tegen elkaar zijn opgewassen. De defence met nieuwe aanwinst gaat er vol voor. Noemie voorop. Aan je spel en inzet was niet te zien dat je vandaag voor het eerst een competitie wedstrijd speelde. Simo was ook op zijn manier aanwezig. Motiverend en resoluut. Mooi om dat enthousiasme zo te zien. Eindstand 1e helft 14 – 12

2e helft AF start sterk ze weten op 4 punten voorsprong te komen door in de 2e minuut meteen een TD te pakken. LC heeft 3 minuten later deze voorsprong weer teniet gedaan. QB Tim weet Dean te vinden. Dean is een tijdje weg geweest ivm een blessure maar is weer helemaal terug. Het blijft over en weer gaan. De AF hebben iets langer nodig om de voorsprong weer over te nemen. De 12e minuut is het zover. De defence mist toch wat scherpte. Zijn ze moe? Er vallen gaten waar AF optimaal gebruik van weet te maken. TD voor AF is een feit. Gelukkig niet voor lang. QB Tim ziet dat Jesse weer vertrekt. Nu zonder dansje de end zone in. We zitten inmiddels in de 16 minuut van de tweede helft. 4 punten verschil in het voordeel van LC. Wordt het ook nu weer nagel bijten tot het eind signaal? Nee. AF weet een TD in de 18 minuut te maken en LC heeft hier geen antwoordt meer op. Eindstand 2e helft 26-30

Helaas niet de eindstanden die we hadden willen zien, maar wel een ontzettend leuke dag.

MVP (Most Valuable Player) vandaag was Dean. We hebben hem een tijdje moeten missen, maar vandaag was hij er weer. Gefeliciteerd Dean. LC Peewees en staf, bedankt voor vandaag. Yara jij ook bedankt voor de foto’s.

De volgende wedstrijddag is zondag 14 april in Spijkenisse. Nu maar hopen dat het nu wel door gaat. De laatste twee keer dat we daar zouden spelen liet het weer het niet toe.