Lelystad Commanders winnen ook 4de competitieduel

Op 31 maart trad het seniorenteam van de Lelystad Commanders aan voor hun 4de competitiewedstrijd in en tegen de Groningen Giants. Voor de Lelystad Commanders hun 3de competitiewedstrijd in 3 weekenden tijd.

Beide teams begonnen aan de wedstrijd met een record van 3 gewonnen en 0 verloren wedstrijden. Samen stonden zij aan kop in hun poule, maar met deze wedstrijd zou de nieuwe nummer 1 bepaald worden. Genoeg voor de Commanders om voor te strijden deze wedstrijd.

Dat Lelystad voor de eerste plaats in de poule ging werd na de eerste verdedigende en aanvallende drive van Lelystad duidelijk. De eerste verdedigende drive werd door Groningen afgesloten met een punt, hierdoor kreeg de offense van Lelystad zijn eerste kans. Na een goed opgezette drive was het wide receiver Sidney Kunst die de eerste punten op het bord zette door een pass van quarterback Carlo van Deventer in de endzone te vangen. De aansluitende PAT werd niet verzilverd, stand 6-0 in het voordeel van de Commanders.

De volgende drives voor beide teams eindigden in punts, maar bij de start van het tweede kwart was het de defense van de Commanders die zorgde voor balbezit voor de offense. Een interception van linebacker Sam Balink gaf de offense een nieuwe kans om te scoren. Deze kans werd verzilverd door de voet van kicker Frank van Deventer die met een field goal van 35 yards de stand 9-0 op het bord zette.

De volgende score van Lelystad was er wederom een waar Carlo van Deventer aan de basis stond. Ditmaal was hij niet passend succesvol maar wist hij te scoren met zijn benen. Met de bal in zijn hand zigzagde hij 35 yards door de verdediging van de Giants heen voor een touchdown. De PAT werd na deze touchdown wel benut, stand 16-0 in het voordeel van Lelystad.

De volgende drive mocht de aanval van Groningen een eind komen van de Commanders defense. Toen zij zich opstelde voor een field goal poging was het de defense van Lelystad die liet zien dat zij met de nul op het bord wilde gaan rusten. De field goal poging werd geblocked door linebacker Ramon van den Akker en zo kreeg de offense van Lelystad met nog ongeveer 1 minuut op de klok nog een kans om de afstand op het scorebord te vergroten.

Een field goal van Frank van Deventer op slag van rust zorgde voor een ruststand van 19-0 in het voordeel van de Commanders.

De start van de tweede helft was er eentje waarbij de offense van de Commanders liet zien dat de voet niet van het gaspedaal ging. Na een lange drive was het wederom Sidney Kunst die door Carlo van Deventer werd bediend met een pass op maat en de endzone bereikte voor de touchdown. De aansluitende PAT werd verzilverd, 26-0 Commanders.

Het derde kwart eindigde met punts voor beide teams en hierna was het de defense die met een interception van defensive back Geordy Leito de offense een nieuwe kans gaf. Een kans die niet verzilverd werd door balverlies aan de kant van Lelystad.

Hierna waren het de Giants die voor de volgende score zorgen. Van lange afstand wisten zij de bal de endzone in te lopen en het verschil terug te brengen tot 20 punten.

De laatste aanvallende drive liet Carlo van Deventer wederom zien waarom hij vorig seizoen verkozen is tot MVP van de eredivisie. Met een touchdown run van 60 yards gaf hij de gehele defense van de Giants het nakijken. Met de benutte PAT stond de stand 33-6 op het scorebord.

De laatste aanvallende drive van de Giants probeerde zij nog een keer te scoren voor het einde van de wedstrijd. Defensive tackle Jack Scheers dacht hier heel anders over en met 2 sacks en meerdere tackles was hij hoofdverantwoordelijk voor het feit dat Groningen op 6 punten bleef steken in deze wedstrijd.

Na het laatste fluitsignaal werden er door de coachingstaff 2 gameballs uitgedeeld, op offense was de gameball voor Carlo van Deventer die met zijn arm en voeten verantwoordelijk was voor 4 touchdowns. Op defense was de gameball voor Jack Scheers die met zijn 9,5 tackle en 3 sacks een grote impact had op het goede defensieve spel van de Commanders.

Het seniorenteam gaat nu genieten van een welverdiend rustweekend. De volgende wedstrijd is op 14 april in Lelystad. De tegenstander die dag zijn wederom de Groningen Giants. De wedstrijd wordt afgetrapt om 14:00 uur.

Deze wedstrijd is mede mogelijk gemaakt door onze sponsor van het seniorenteam, cafetaria de Kemphaan uit Lelystad. Heeft u een keer honger of lekkere trek, kijk dan op www.cafetariadekemphaan.nl, Facebook of kom langs op kempenaar 03-47 in Lelystad.

Zie hier nog een PROMO video gemaakt door Event Media
Meer van hun werk zien? Check hun Facebookpagina:
https://facebook.com/eventmediahu/