Wedstrijdverslag senioren Maastricht Wildcats vs Lelystad Commanders 25-3-2017.

De Lelystad Commanders winnen in het verre Maastricht

Op wat een mooie voorjaarsavond zou blijken, betraden de mannen van de Lelystad Commanders het veld van de Maastricht Wildcats. De Wildcats kunnen nog wel eens verrassend sterk uit de hoek komen, dus de Commanders waren op alle scenario’s voorbereid. Maastricht begon in balbezit, dus was het aan de verdediging van de Commanders om te laten zien dat zij niet bereid waren met lege handen huiswaarts te keren. De toon werd al vroeg gezet. Iedere keer dat de Wildcats het probeerde land te veroveren, waren de bloeddorstige verdedigers van de Commanders er als de kippen bij om de baldrager tegen de grond te werken.

In afwezigheid van Carlo van Deventer, was het aan Sidney Kunst de aanval te leiden. De altijd dominante aanval van de Lelystad Commanders werd er niet minder productief door. Het eerste balbezit van de Commanders leidde meteen tot punten, door een mooie catch van Frank van Deventer. Ook het tweede balbezit van de mannen uit Lelystad werd omgezet in een touchdown van Geordy Leito. Zo bouwde de Commanders al vroeg in de wedstrijd een riante voorsprong op. Tegen het einde van het eerste kwart leken de Wildcats de wedstrijd zijn spanning terug te geven door zes punten te scoren.

Niets bleek minder waar, toen de Commanders in de rest van de wedstrijd besloten over hun tegenstanders heen te walsen. De verdediging van de Commanders hield ook in het tweede kwart stand met snoeiharde tackles van onder andere Michel Timmerman, de meest brute kracht uit de verdediging van de Commanders. Het ijzersterke optreden van de defense werd opgevolgd door een knap staaltje aanvalstactiek. Zowel Frank van Deventer als Alphino Boutisma wisten voor het einde van de eerste helft nog punten op het bord te zetten door knap ballen uit de lucht te plukken en deze naar de endzone te vervoeren. Ook Geordy Leito zette wederom een feilloos optreden neer en tergde de tegenstanders door met chirurgische precisie om ze heen te dansen.

In de tweede helft gooiden de Wildcats het roer om, maar de Commanders waren niet onder de indruk. De verdediging onder leiding van Nigel Breidel, wist wederom de nul te houden. Mede dankzij een aantal knappe quarterback sacks van spierbundel Alex van de Berg. Geordy Leito deed in het derde kwart wederom de verdediging van de tegenpartij op zijn grondvesten schudden, en zette voor de tweede keer zes punten op het bord.

Vroeg in het vierde kwart wist Michel Timmerman de bal te onderscheppen, waarna de aanval van de Commanders wederom het veld mocht betreden. Met een knappe pass wist Sidney Kunst een van zijn receivers te bereiken in de endzone. Het zou de tweede touchdown van Frank van Deventer betekenen. Het laatste wapenfeit kwam van Quarterback Sidney Kunst. Hij liet zijn ware aard zien, door met een knappe schijnbeweging de defense op het verkeerde been te zetten en wederom van ver te scoren. Ashley Nijman bezorgde de kers op de slagroom door de laatste twee punten te scoren. De eindstand: 58-6!

Most Valuable Player: runningback Geordy Leito
Honerable mentions: Offensive Line en Michel Timmerman