Wedstrijdverslag PeeWees 11-03-2018 Lelystad Commanders (LC) vs Flevo Phantoms 2 (PH)

De eerste wedstrijd na de winter stop is een inhaal wedstrijd. Vorige week nog min 5 deze week + 7 graden. Wat een verschil. We kunnen in ieder geval weer trainen en spelen. De voorbereiding was kort, maar dat zal ook voor Phantoms het geval zijn geweest.  We hebben er weer zin in.

Bijna compleet. Luca was afwezig en kon helaas wegens ziekte niet aanwezig zijn. Helaas was Luna ook niet instaat om te spelen maar wel aanwezig als toeschouwer. We hopen dat jullie beide volgende wedstrijd weer mee kunnen doen.

1e kwart. LC start met offence. De snelste opening van het seizoen tot zover. De tweede play en Dean pakt zijn eerste TD. Binnen de eerste minuut van de wedstrijd was het raak. Dean weet ook de PAT te pakken. Zo, dat is lekker beginnen. De defence is ook lekker bezig. De Phantoms komen niet verder dan 4 plays. Dean gaat verder met waar hij was gebleven.  6e minuut en Dean pakt weer een TD. Natuurlijk is Dean niet de enige die weet hoe het spel gespeeld moet worden. Amir weet met gemak  de PAT te pakken. Phantoms zijn nog zoekend hoe ze LC weerstand moeten bieden. Thijmen weet met zijn lange benen snelheid te maken en rent zijn eerste TD van de wedstrijd binnen.  Het zou hier niet bij blijven. De defence van LC staat sterk. De Phantoms komen er niet door. Tommy laat zien dat ook hij weet wat te doen in de defence. Wat zat jij er goed bij. Eindstand 1e kwart 20 – 0

2e kwart. Bij de wedstrijd tegen Spijkenisse hebben we kunnen proeven hoe het is om het tweede kwart met voorsprong in te gaan. Dan smaakte toen goed en nu weer! De Dean Machine heeft er zin in. Hij opent dit kwart met een mooie TD. De Phantoms komen inmiddels beter in het spel. Waar ze echter geen rekening mee gehouden hebben is Pepijn. Hij is niet groot in lengte maar compenseert dit in scherpte en snelheid. Pats die flag is van mij, lijkt hij te zeggen. Quasi nonchalant zoekt hij weer zijn positie op. Saira en Thijmen hebben een mooie play. Saira weet Thijmen mooi vrij te zetten. Thijmen weet inmiddels wat hij met z’n lange benen kan en neemt een spurt. Deze TD is van hem. Om het af te maken pakt hij ook nog op aangeven van Saira de PAT. Mooi combi. Eindstand 2e kwart 34-0

Half time, natuurlijk met een stukje fruit, ouders bedankt.

3e kwart. Thijmen gaat verder waar hij mee was geëindigd. Hij weet weer een TD te scoren. De Phantoms zijn warm en spelen een stuk fanatieker. Onze defence staat er echter niet voor niets. Jay weet ook wel raad met de Phantoms. Wanneer er een weet te ontsnappen gaat hij er achter aan. En ja hoor hij heeft hem. Met regelmaat worden de Phantoms ontdaan van hun flags. Zowel links als rechts hoor je ze ploppen. De Phantoms zetten toch door. Dit zorgt er voor dat ook zij een TD weten te scoren. Zeker verdiend. De play tussen Saira en Thijmen werkt blijkbaar ook andersom. Thijmen als QB, weet Sairi vrij te spelen met een mooi pass. Saira vangt de bal en rent zonder veel tegenstand, waar ze zelf verbaast over is, naar de endzone. Nice. Dean helpt ook mee om de PAT te verzilveren. Eindstand 3e kwart 48-6

4e De Dean Machine doet weer zijn kunstje, wordt bijna vervelend 😉 Een TD en PAT. De Phantoms komen nu toch echt op stoom. Ze beginnen door te krijgen waar de gaten in onze defence zitten. Of worden we te gemakzuchtig? Aan de zijlijn wordt onze defence nog eens toegesproken om scherp te blijven. Tim heeft goed geluisterd. Hij weet een pass van Phantoms mooi te onderbreken door in eens uit het niets op te duiken. Jammer dat hij de bal niet onder controle krijgt anders had hij zijn eerste interception te pakken. Dat Amir een TD zou pakken was een kwestie van tijd. Wat eerder niet lukte ging nu gesmeerd. Hij weet mooi vrij te lopen en Saira weet hem te vinden met een mooie pass. De Phantoms laten zich niet gek maken. Ondanks de achterstand blijven ze strijden en plezier in het spel houden. Ze weten ook nu weer een TD te pakken. De spirit zit er bij hun in. Zeker wanneer ze ook een PAT te scoren. Jessy, altijd een harde werker, weet ook de endzone te bereiken. Trots pakt hij zijn punten. Het lijkt nog na te genieten van zijn TD wanneer Thijmen hem omver kegelt. Even op de tanden bijten en weer door gaan. De Phantoms doen dat ook en lopen nog een TD binnen. Thijmen maakt zijn dag compleet en pakt naast een TD nog de PAT. Eindstand 4e kwart 78-26

Wat mij opviel is dat er steeds gemakkelijker wordt gespeeld en de plays worden zelfverzekerd uitgevoerd. Zowaar weten we ook hoe de PAT’s gemaakt moeten worden. PAT’s zijn mooie bonus punten en hebben deze wedstrijd 12 punten opgeleverd. Natuurlijk is het hele team nodig om de punten te pakken. De defence voor op. Als de tegenstander er niet door komt, sterkt dat het team.

Het was een mooie dag voor de Peewees van LC. Spelers en Coaches, bedankt.

De volgende wedstrijd is thuis op 25 maart tegen Cru. Vorige wedstrijd tegen Cru was op 01-10-2017 en toen hebben we verloren met 1 TD verschil. We hebben dus wat goed te maken. Heb er nu al weer zin in.