Wedstrijdverslag 22-04-2018 Lelystad Commanders Peewee’s (LC) vs Spijkenisse Scouts (SS)

De laatste keer tegen de Scouts was uit op 26-11-2017. We hadden daar met 26-46 gewonnen. De Scouts waren natuurlijk gebrand op revanche.

Gelukkig was iedereen er vandaag. Mooi weer, wel wat warm. Zonnebrand is geen overbodige luxe. De sfeer was goed, het beloofd een mooie dag te worden.

1e kwart. De Scouts hadden de toss gewonnen en start met offence. SS had er zin in. Na eerst een paar yards te hebben gewonnen pakken ze in de 4e minuut hun eerste TD. LC moet oppassen. Dat is precies wat we ook doen. Weinig verassingen. Helaas lukt het Thijmen niet om tot tweemaal toe binnen de lijken te blijven. Jammer. We hadden anders twee TD’s  op het score bord kunnen bij schrijven. Dean weet gelukkig wel binnen de lijnen te rennen en in de 14e minuut pakt hij zijn eerste TD pakt en maakt daarmee de score gelijk. Eindstand 1e kwart 14 – 6 Tijd voor twee minuten pauze zodat iedereen wat kan drinken. Dat was nodig ook met deze warme dag.

2e kwart. Coach Patrick vindt het nu wel mooi geweest. Ik hoor hem zeggen dat het tijd is om uit te lopen. Coach Ali is het met hem eens. Het is tijd. Na wat aansporing/aanwijzing gaat LC los. Binnen 5 minuten weet Saira Dean te vinden en hij loopt zonder problemen zijn tweede TD binnen. Nu die PAT nog. We gaan voor 1 punt en Saira weet wat ze wil. Ze stuurt Amir weg en wat in het eerste kwart niet lukte ging nu wel. Mooi gevangen Amir! LC raakt op dreef. De Scouts krijgen het steeds moeilijker om er uit te komen. De defence staat sterk. De flags vliegen door de lucht. Tommy, Liselotte, Jay, Luna, Mia ze zaten er allemaal dicht op en deden wat ze moeten doen. Wat gingen jullie lekker vandaag.  Door een sterke defence is het aan de offence om de punten te pakken. Inmiddels naderen we de 15e minuut van dit kwart en was het weer Dean Machine Time. Het wordt bijna vervelend… nee natuurlijk niet! Saira weet Dean weer eens te vinden en Dean weet wat hij moet doen. Na zijn TD is Dean ook nog verantwoordelijk voor het innen van de PAT. Zo dat is lekker. De Scouts hebben het zwaar met 7 man. De defence staat vandaag ijzer sterk in het veld. Een pass van de Scouts wordt weg getikt door Liselotte. Nika weet deze bal te vangen en begint als een malle te rennen. Haar eerste interception. Een kleine glimlach was haar triomf uiting. Pa ging iets luider uit zijn dak. Wat ben ik trots op jou! LC start 5 yards voor het midden. Saira stuurt Jessy weg. Daar komt die pass. Jessy heeft eerder al laten zien dat elke bal gevangen kan worden. Zo ook nu. Hij verrast zich zelf door zijn TD binnen te lopen. Goed gedaan! De Scouts moet nu toch wat gaan doen. Op de valreep weten zij ook nog een TD binnen te slepen. Ja ze doen ook nog mee. Eindstand 2e kwart 26-12

Half time, natuurlijk met een stukje fruit. Omdat de Scouts ons een top ontvangst bij hun thuis hadden verzorgt, wilde wij hun ook een warm welkom geven. De temperatuur was in orde, het fruit ook. Ook namens de Scouts, ouders bedankt.

3e kwart. Gaat LC door met de show uit het tweede kwart? Kan ik kort en bondig in zijn. JA! In de tweede minuut zet Luca het op een lopen. Met een mooie pass van Saira die Luca tot ieders verbazing weet te vangen, struikelt en stommelt Luca de end zone in. Wat een mooie play. Het was weer een tijdje geleden dat we jou dit hebben zien doen. Top Luca! Dean weet de PAT te verzorgen. Super. De show wordt niet alleen door de offence gemaakt vandaag. Nika had al laten zien hoe je een interception moet maken en Tim had goed opgelet. In de 8e minuut van de 3e kwart ziet hij zijn kans schoon. Zoals we van Tim inmiddels zijn gewend kan hij uit het niets in eens opduiken, zo ook nu. Mooi man. Helaas krijgen we meteen een interception terug. De Scouts weten dit moment goed uit te buiten en pakken hun TD en PAT. Toch knap dat de Scouts zich voor de volle 100% blijven inzetten. Met 7 man op een dag als vandaag kunnen zij niet zoveel wisselen als wij. De offence begint weer rustig met opbouwen. Yard na Yard, stap voor stap. Rustig en kalm net zoals Amir. Een speler die niet laat horen dat hij aanwezig is maar het meer laat zien. Kalm en beheerst vangt hij een mooie pass van Saira en lijkt hij op een rustig drafje zijn TD te maken. Dat rustig drafje is natuurlijk onzin. Hij rent zijn benen onder zijn lijf vandaan. Amir je zat er lekker in vandaag. Thijmen is over het algemeen sterk aanwezig en goed voor een paar TD’s. In het eerste kwart lukte het tot twee maal niet. Het leek wel of tot aan nu bezig was met analyseren wat er toen mis was gegaan. Hij was blijkbaar klaar met zijn analyse. Nu was het tijd om zijn TD te pakken. De 17e minuut was van hem. Met die lange benen weet ook Thijmen de end zone te bereiken. ‘O ja. Zo moest dat’ lijkt hij uit te stralen. De Scouts vallen letterlijk de laatste seconden en de end zonde en pakken ook nog een TD. Eindstand 3e kwart 46-25

4e kwart. De warmte en inspanning vallen alle spelers zwaar. Het tempo gaat iets omlaag. Bij Luca echter niet. Fris en fruitig spurt hij het veld over. 3 kwart van het veld weet hij af te leggen en pakt nogmaals een TD. Hij kijkt met een blik van zo doen we dat. Mooi. Het harde werken van de 3e kwart valt LC nu toch zwaar. De defence is iets minder scherp en de Scouts weten dit uit te buiten. Ze pakken kort na elkaar twee TD’s en één PAT. Knap hoor. LC weet dat het spel is gespeeld. We ronden het mooi af met een TD in laatste seconden. Eindstand 4e kwart 58-38 De winst konden we mooi vieren met een ijsje van de ouders van Saira. Ferry en Anngi, bedankt. Was ontzettend welkom op deze warme dag.

Wat was dit, los van de eindstand, een mooie wedstrijd. Een voorbeeld hoe je met elkaar om moet gaan op het veld. Bij deze zou ik de Scouts willen uitroepen tot meest sportieve tegenstander die we tot op heden hebben gehad. Geen gemopper of gezeur. De beslissingen van de Ref zonder mopperen accepteren. Handje geven aan je directe tegenstander als die onderuit gaat. Mooi om te zien dat het ook zo kan.

Dit was onze laatste thuis wedstrijd van dit seizoen. De volgende wedstrijd staat, voorlopig, gepland op moederdag 13 mei tegen Flevo Phantoms 2. We proberen, in overleg met de Phantoms, deze wedstrijd te verplaatsen naar 12 mei. Laten we hopen dat dat lukt en dat het net zo’n mooie dag mag worden als vandaag.