Lelystad Commanders winnen voor de 3e keer op rij in de Ere Divisie

Afgelopen zondag mochten de senioren van de Lelystad Commanders het opnemen tegen de Arnhem Falcons. Een wedstrijd die vooraf door de media werd bestempeld als de eerste echte test voor de Commanders van dit seizoen.

Om 11 uur werd er na de coin-toss afgetrapt door de Commanders.

In een betrekkelijk rustig eerste kwart waren er geen echte wapenfeiten te noteren. De Falcons miste een field goal, maar verder dan het aftasten van elkaars kunnen kwam het niet.

Vroeg in het tweede kwart werd de impasse verbroken door een TD run van quarterback Carlo. Na goed block werk van de offensive line wist Carlo de end zone te bereiken. De PAT werd verzilverd door kicker Frank, 7-0 Commanders.

De defense van de Commanders deed daarna wat het moest doen en hield de Falcons uit de end zone.

Op de volgende drive wisten de Commanders wederom te scoren. De score werd vooraf gegaan door een mooie pass van QB Carlo en een nog mooiere catch van wide receiver Melvin. Door deze catch stond de offense van de Commanders op de 3 yard line van de Falcons. In de hier op volgende play vond Carlo wide receiver Alphino voor de tweede TD van Lelystad. Ook hier werd de PAT verzilverd door Frank, 14-0 Commanders.

Na deze TD mocht de offense van Arnhem proberen te scoren, maar door goed werk van cornerback Wira, die een pass van de QB van Arnhem wegtikte, kon free safety Ali deze bal onderscheppen en mocht de offense van de Commanders voor de rust nog een keer proberen te scoren. De drive begon veel belovend maar werd door de defense van Arnhem gestopt. Arnhem forceerde een 4th down op hun eigen 20 yard line. Door de coaches van Lelystad werd besloten een field goal te trappen en de drie punten werden verzilverd door Frank. Dankzij deze fieldgoal werd er gerust met een 17-0 voorsprong voor de Commanders.

Na rust mochten de Commanders beginnen op offense, deze drive kon helaas niet verzilverd worden en de bal werd weggetrapt naar de Arnhem Falcons. Na een lange drive konden zij hun eerste TD van de dag noteren en werd de stand mede door een verzilverde PAT 17-7.

Hierna waren het vooral de defenses van beide ploegen die het spelbeeld van het derde kwart bepaalde. Beide ploegen kwamen niet dicht bij een TD en het enige wapenfeit van de kant van Lelystad in het derde kwart was een succesvolle field goal van Frank waarmee de stand op 20-7 kwam.

In het vierde kwart leek dit spelbeeld zich door te trekken, tot dat runningback Geordy op een inside hand-off wist te scoren met een 65 yard TD run. Ook hier werd de PAT weer verzilverd door Frank en werd de stand op 24-7 in het voordeel van Lelystad gebracht.

De daarop volgende drive wisten de Falcons te scoren en de stand naar 24-14 te brengen en was de spanning terug in de wedstrijd.

De offense van Lelystad was weer aan zet. De defense van Arnhem forceerde een punt en hier door kregen ze een kans om de achterstand te verkleinen. Een interception van strong safety Frank maakte aan deze drive een einde en de offense van Lelystad kreeg een kans om de wedstrijd uit te lopen. Na een knappe 3rd down conversie van Carlo kon de wedstrijd uitgeknield worden en was de derde overwinning van de senioren van de Lelystad Commanders een feit. De Commanders zijn dus geslaagd voor de door de media genoemde eerste test van het seizoen.

Veel rust krijgen de senioren niet, aanstaande zaterdag 21 april, staan de Hilversum Hurricanes als volgende tegenstander op het programma. Deze ploeg wist net als de Commanders tot nu toe iedere wedstrijd te winnen. Wederom dus een test voor de Lelystad Commanders om te laten zien waar ze staan als team op dit moment.