Lelystad Commanders winnen seizoensopener

Na een lang off-season waarin hard gewerkt is was het dan eindelijk zo ver. Op 16 februari mocht het seniorenteam van de Lelystad Commanders aantreden voor hun eerste competitiewedstrijd in en tegen de Arnhem Falcons.

Dankzij de hulp van de Hilversum Hurricanes konden de Commanders aantreden voor hun strijd tegen de Falcons, door de vele rookies in het team waren er niet voldoende shirts aanwezig om als volledig team ten strijde te trekken, dankzij de shirts van de Hurricanes lukte dit wel.

Ook was er voor het team nog een verrassing bij het verzamelen, offensive lineman Calvin was overgekomen uit Bristol waar hij op school zit om samen met zijn teamgenoten de openingswedstrijd te spelen.

Met de door het KNMI voorspelde storm was het de Commanders er alles aangelegen om snel te starten voordat het weer het spel te veel zou beïnvloeden. Zo was het plan om snel te scoren in het begin van de wedstrijd en deze voorsprong de rest van de wedstrijd vast te houden.

Met het uitblijven van de voorspelde storm was het de aanval van de Lelystad Commanders die vroeg in de wedstrijd wel over het veld stormde. In hun eerste drive werd al direct door Sidney Kunst de endzone gevonden voor de eerste zespunter van de dag. Deze score werd opgezet door een mooie pass van quarterback Carlo van Deventer op wide receiver Melvin Maasdamme. De aansluitende Point After Touchdown werd verzilverd door Frank van Deventer en zo stond het vroeg in het eerste kwart 7-0 in het voordeel van de Lelystad Commanders.

Hierna was het de defense van de Commanders dat liet zien dat zij ook door gingen op het punt waar ze vorig jaar gestopt zijn, zo werd er eerst wederom een punt geforceerd en was het cornerback Nigel Breidel die op de opvolgende aanvallende drive van de Falcons het balbezit in Lelystadse handen bracht met een interception.

Deze buitenkans kon de offense van de Commanders niet laten liggen en enkele plays na de onderschepping was het voor het eerst dit seizoen de “van Deventer connectie” die zorgde voor 6 punten. Quarterback Carlo van Deventer wist met een roll-out naar rechts te ontsnappen aan de pressie van de defense en vond zijn broer Frank van Deventer met zijn pass in de end zone voor de touchdown. De aansluitende PAT werd wederom verzilverd door Frank van Deventer, stand 14-0.

Deze tweede score leek de Arnhem Falcons wakker geschud te hebben en zij wisten met een lange drive voor de rust de voorsprong van de Commanders terug te brengen naar 7 punten, ruststand 14-7.

Na de rust ging de wedstrijd in een defensief schouwspel lange tijd gelijk op. Beide defenses maakten op het veld de dienst uit en beide offenses kwamen niet tot scoren in het derde kwart.

De uiteindelijke genadeklap werd door de Lelystadse ploeg in het vierde kwart uitgedeeld. Met een 70 yard touchdown run van runningback Geordy Leito werd de wedstrijd definitief in het voordeel van de ploeg uit Lelystad beslist. Ook hier werd de aansluitende PAT weer benut door Frank van Deventer wat de eindstand van 21-7 op het scorebord bracht.

Na het laatste fluitsignaal kan er door de Commanders tevreden terug gekeken worden op de eerste test van het nieuwe seizoen. Alle nieuwe spelers hebben kunnen meespelen en kunnen genieten van hun eerste speelminuten en het spel van de defense en de offense stemde de coachingstaff tevreden.

Veel tijd is er helaas niet om te genieten van de eerste winstpartij van het nieuwe competitiejaar omdat volgende week de tweede wedstrijd op de kalender staat. De eerste van 2 Flevolandse derby’s die dit seizoen gespeeld worden, zal plaats vinden op 23 februari in Almere tegen de Flevo Phantoms en zal afgetrapt worden om 14:00 uur.