𝐋𝐞𝐥𝐲𝐬𝐭𝐚𝐝 𝐂𝐨𝐦𝐦𝐚𝐧𝐝𝐞𝐫𝐬 𝐯𝐞𝐫𝐬𝐥𝐚𝐚𝐧 𝐅𝐚𝐥𝐜𝐨𝐧𝐬 𝐢𝐧 𝐞𝐞𝐧 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐚𝐜𝐮𝐥𝐚𝐢𝐫𝐞 𝐭𝐢𝐭𝐚𝐧𝐞𝐧𝐬𝐭𝐫𝐢𝐣𝐝

Afgelopen zondag 9 april 2023, vond in Lelystad om 14:00 een titanenstrijd plaats tussen de Lelystad Commanders en de Arnhem Falcons. In een zinderende wedstrijd vol onvergetelijke momenten en hoogstaande sportieve actie wisten de Commanders hun rivalen met 55-20 te verslaan.

𝐄𝐞𝐫𝐬𝐭𝐞 𝐤𝐰𝐚𝐫𝐭: 𝐄𝐞𝐧 𝐫𝐨𝐦𝐦𝐞𝐥𝐢𝐠𝐞 𝐬𝐭𝐚𝐫𝐭 𝐦𝐞𝐭 𝐞𝐞𝐧 𝐯𝐥𝐚𝐦𝐦𝐞𝐧𝐝 𝐞𝐢𝐧𝐝𝐞

De wedstrijd begon rommelig, als een achtbaan vol onverwachte wendingen. De Falcons openden de score, maar misten hun PAT, waardoor de stand 0-6 werd. Kort daarna werden turnovers veroorzaakt door intercepties van corner #13 Tim N en DE #25 Sidney. Aan het einde van het eerste kwart kwam LC op de 15 yard-lijn van Arnhem, dankzij een indrukwekkende 52-yard catch en run van TE #82 Tim V.

𝐓𝐰𝐞𝐞𝐝𝐞 𝐤𝐰𝐚𝐫𝐭: 𝐃𝐞 𝐠𝐞𝐛𝐫𝐨𝐞𝐝𝐞𝐫𝐬 𝐯𝐚𝐧 𝐃𝐞𝐯𝐞𝐧𝐭𝐞𝐫 𝐨𝐧𝐭𝐤𝐞𝐭𝐞𝐧𝐞𝐧 𝐡𝐮𝐧 𝐤𝐫𝐚𝐜𝐡𝐭

In het tweede kwart ontwaakten de gebroeders van Deventer als een slapende vulkaan. Eerst is het de beurt aan WR #80 Frank vanaf de 15 yard lijn voor een touchdown pass. Tussendoor scoren de Falcons nog, maar hierna scoort QB #8 Carlo vanuit een 2-yard run en daarna is het twee keer raak voor WR #80 Frank met een touchdown pass. Alle PAT’s waren raak, wat de stand op 28-13 bracht. De Falcons deden nog wat terug kort voor de rust met een 1-yard run, waardoor de ruststand 28-20 in het voordeel van de Commanders was.

𝐃𝐞𝐫𝐝𝐞 𝐤𝐰𝐚𝐫𝐭: 𝐂𝐨𝐦𝐦𝐚𝐧𝐝𝐞𝐫𝐬 𝐬𝐥𝐚𝐚𝐧 𝐡𝐚𝐫𝐝 𝐭𝐨𝐞

Na de pauze kwamen de Commanders als een wervelwind uit de startblokken. RB #83 Joshua scoorde zijn eerste touchdown bij de senioren, maar de PAT was niet raak, waardoor de stand 34-20 werd. Vervolgens was het de beurt aan RB #10 Geordy om punten op het bord te zetten met zijn eerste TD van het seizoen. Het hoogtepunt van het derde kwart kwam op naam van QB #8 Carlo, die met een adembenemende run van maar liefst 53 yards de score uitbreidde naar 48-20.

𝐕𝐢𝐞𝐫𝐝𝐞 𝐤𝐰𝐚𝐫𝐭: 𝐄𝐞𝐧 𝐫𝐮𝐬𝐭𝐢𝐠 𝐞𝐢𝐧𝐝𝐞 𝐦𝐞𝐭 𝐞𝐞𝐧 𝐩𝐢𝐜𝐤-𝟔

In het vierde kwart kwam de wedstrijd tot een rustiger tempo, met als hoogtepunt de pick-6 van safety #21 Wira. De wedstrijd eindigde met een overtuigende eindstand van 55-20 voor de Commanders.

𝐍𝐨𝐞𝐦𝐞𝐧𝐬𝐰𝐚𝐚𝐫𝐝𝐢𝐠𝐞 𝐩𝐫𝐞𝐬𝐭𝐚𝐭𝐢𝐞𝐬

De Commanders herpakten zich goed na hun eerdere nederlaag tegen Arnhem. In deze wedstrijd was QB #8 Carlo de passing en rushing leider, WR #15 Stefan de receiving leider en #25 Sidney de tackling leider.

𝐕𝐨𝐥𝐠𝐞𝐧𝐝𝐞 𝐰𝐞𝐝𝐬𝐭𝐫𝐢𝐣𝐝: 𝐓𝐡𝐮𝐢𝐬 𝐭𝐞𝐠𝐞𝐧 𝐝𝐞 𝐑𝐨𝐭𝐭𝐞𝐫𝐝𝐚𝐦 𝐓𝐫𝐨𝐣𝐚𝐧𝐬

De volgende wedstrijd vindt plaats op 23 april 2023 om 14:00 tegen de Rotterdam Trojans op het veld van de Flevo Phantoms in Almere. De Lelystad Commanders zullen ongetwijfeld proberen om hun winning streak voort te zetten en hun dominantie in de competitie verder uit te bouwen.

𝐀𝐟𝐬𝐥𝐮𝐢𝐭𝐢𝐧𝐠

Deze wedstrijd toonde de veerkracht en het doorzettingsvermogen van de Lelystad Commanders. Ze hebben hun tegenstanders laten zien dat ze zich niet zomaar gewonnen geven en bereid zijn om te strijden voor elke overwinning. Met een mix van ervaren spelers en veelbelovende nieuwkomers, zal dit seizoen zeker vol zinderende momenten zitten.

Dus, Commanders-fans, noteer 23 april in uw agenda en kom de mannen aanmoedigen tegen de Rotterdam Trojans. De sfeer langs de zijlijn zal geweldig zijn, en u zult getuige zijn van een onvergetelijke American Football-wedstrijd.