Skip to content

Lelystad Commanders Cadets @ Flevo Phantoms 20-5-2018

Een bijna thuiswedstrijd , gezien de provinciale grens dan? In Almere, op hun nieuwe veld met mooie kantine en kleedkamer. Het zonnetje scheen volop, dus de meegereisde fans starten op het terras. Tijdens de Line up voelde ik al de energie, ze hadden zin om te knallen/ ballen!! De defence van Almere was te gretig en begonnen te vroeg. Daardoor kreeg onze offence penalties mee, en een goede startpositie . Al snel in het 1e Q een TD van Ramon. Helaas door een interception een TD tegen, de PAT werd wel tegen gehouden. In het 2e Q werd het spel technischer en fysieker. De Phantoms tackelden harder waardoor onze offence iets meer snelheid er in moesten gooien. Helaas had dit tot gevolg dat er twee interceptions werden gegooid. De druk op onze QB was hoog. Hoogtijd voor nieuwe instructies voor de offence line van de coaches.
Eind 2eQ TD tegen , Pat weer gestopt door de defence . Stand 12-6
In de half time allemaal even in de schaduw bijkomen en de eerste helft doorgenomen . Iedereen stond weer op scherp. In het 3e Q last van kleine pijntjes en uitvallers bij de Phantoms. Het vertrouwen bij de Commanders groeide. In het 4e Q bleven de cadets vooruit gaan! De defence drukte hun offence terug en werd er vooral tactisch gespeeld. Net voor de 2 min warning een TD van Arthur en de PAT van Joost. Hard gejuich aan Commandersside . Snel weer terug op de grond neergezet door de coach, de wedstrijd is nog niet afgelopen….we hebben nog niets!
2 min warning is inmiddels geroepen … we moeten de bal zien terug te pakken en dat lukt met een fumble.
Stand 12-14 vraagt om tactisch spel , de opdracht aan de QB te knielen met de bal.
Spanning loopt weer op bij de fans aan de zijkant vh veld. Dan eindelijk is daar het verlossende fluitje van de refs?????? Uitzinnige blijheid in en om het team . Gefeliciteerd , dit team wordt steeds hechter en beter!
Wil je dit tactische, technische en sociale team zien spelen?? Zondag 10-6 staan de Cadetten weer strak in pak klaar voor de tegenstander..

 

Zie ook:
Scroll To Top