Lelystad Commanders blijven onverslagen in de ere divisie na thriller tegen Hiversum Hurricanes

Afgelopen zondag, 13 mei, mochten de senioren van de Lelystad Commanders aantreden voor hun vijfde competitiewedstrijd van dit seizoen, in en tegen de Hilversum Hurricanes.

Met 4 gespeeld en 4 gewonnen lagen de verwachtingen voor de senioren hoog, helemaal nadat de eerste competitiewedstrijd tegen Hilversum in Lelystad werd gewonnen.

Vanwege een aantal blessures en afwezigen moest er door coach Stuart en coach Michiel flink geschoven worden in de basisopstellingen, maar er werd met vol vertrouwen naar de wedstrijd toegeleefd.

De coin-toss werd gewonnen door de Hurricanes waardoor de Commanders begonnen op defense. Na de eerste aanvallende drives van beide teams bleek al snel dat dit een game zou worden die beslist zou worden door de defenses. De gehele eerste helft was het de defense van de Commanders die de lakens uitdeelde op het veld en de Hurricanes offense geen meter gaf. Het enige wapenfeit van de Hurricanes was een gemiste fieldgoal poging.

Ditzelfde gold ook voor de Commanders offense. Aan het einde van de eerste helft kon er eindelijk een drive opgebouwd worden, maar door een miscommunicatie kon er geen fieldgoal meer getrapt worden omdat de klok al :00 aangaf.

Omdat beide defenses domineerden in de eerste helft gingen de teams met een stand van 0-0 de rust in.

 

Na de rust mochten de Commanders met de bal beginnen. Tijdens deze drive herhaalde zich het beeld van de eerste helft en na een snelle 3-and-out kregen de Hurricanes een kans om de 0-0 stand om te buigen in hun voordeel.

Na een lange drive werd de eerste score van de wedstrijd gemaakt door de Hurricanes. Een touchdown en een goede PAT zorgde voor een 7-0 tussenstand.

Na deze drive was het de Commanders offense die het wederom mocht proberen tegen de defense van Hilversum.
Na een goede drive mocht de offense van Lelystad zijn eerste punten laten noteren. Een fieldgoal van het been van kicker Frank zorgde voor een 7-3 tussenstand.

Nadat de defense was wakker geschud door coach Stuart, gingen zij verder waar ze de eerste helft geëindigd waren. Geholpen door sacks van linebacker Reda, defensive tackle Shercinio en defensive end Valentino werden er bijna geen yards meer gemaakt door offense van de Hurricanes. Valentino deed nog een extra duit in het zakje door bij 1 van zijn sacks een fumble te forceren welke gerecovered werd door defensive tackle Devon.

Dankzij de goede veldpositie die deze turnover met zich meebracht kon de offense van Lelystad in het vierde kwart zijn eerste touchdown noteren. Dankzij een TD run van runningback Geordy werd de stand op 7-9 in het voordeel van Lelystad gebracht. De PAT werd geblocked door Hilversum.

Hierna was het aan de defense van Lelystad om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Tijdens deze laatste drive gaven de defensive backs van Lelystad de receivers van Hilversum geen ruimte om de bal te vangen. Kers op de taart hier was de interception van cornerback Nigel. De interception met nog 1:10 op de klok zorgde er voor dat de offense van Lelystad de wedstrijd kon uitknielen en de vijfde overwinning van het seizoen was een feit.

In deze door beide defenses gedomineerde wedstrijd was het de defense van Lelystad die door teamwork, slimme playcalling en 100% inzet en doorzettingsvermogen de winst voor het team uit het vuur sleepte.

Met een record van 5 gewonnen en 0 verloren wedstrijden mogen de Lelystad Commanders aantreden tegen het combinatieteam van de 010 Trojans / Spijkenisse Scouts op 27 mei in Amsterdam.