Derde overwinning voor Lelystad Commanders in inhaalwedstrijd

Zaterdagavond 23 maart stond er voor het seniorenteam van de Lelystad Commanders een inhaalwedstrijd op het programma. Oorspronkelijk zou deze wedstrijd 3 maart gespeeld worden maar kon toen vanwege de vele regenval geen doorgang vinden.

Op deze zaterdagavond met mooi footballweer en veel publiek langs de zijlijn waren de Utrecht Dominators de tegenstander. De ploeg uit de Domstad is dit jaar voor het eerst sinds 2009 weer actief in de eredivisie.

Zoals met alle ploegen die dit seizoen actief zijn in de eredivisie geen tegenstander om te onderschatten. Na een minuut stilte vanwege de gebeurtenissen in Utrecht eerder deze week werd er door de Commanders afgetrapt en mocht de defense laten zien dat ze deze wedstrijd konden beginnen zoals ze vorige week geëindigd zijn.

Direct werd duidelijk dat de defense vandaag het veld opgestapt was, niet alleen om te winnen maar om de offense van Utrecht hun wil op te leggen. Dit werd bevestigd door een harde tackle van linebackers Michel Timmerman en Sam Balink op de runningback van Utrecht en na een korte drive was het na een punt van Utrecht de beurt aan de offense van Lelystad.

Na een veelbelovend begin van de drive werd deze drive gestopt en was het wederom de beurt aan de defense. Na een 3 downs besloot Utrecht om te bal weg te trappen en na een korte punt was het safety Ali Alebade die de bal ontving en 40 yards later in de endzone stapte voor de eerste touchdown van de avond. De PAT werd verzilverd door kicker Carlo van Deventer, stand 7-0.

De drive voor de offense van de Commanders begon wederom veelbelovend maar de puntjes konden niet op de i gezet worden en er werd besloten om te punten. Dit beeld bleef hetzelfde en de volgende drives eindigden voor beide offenses in punts of gemiste fieldgoals. De laatste drive van de eerste helft was het de offense van de Commanders die de impasse doorbrak. Na een goed opgezette lange drive was het quarterback Carlo van Deventer die de bal met een run van 1 yard de endzone in liep. De PAT werd gemist en hierdoor stond er een ruststand van 13-0 op het scorebord.

De tweede helft starte met de offense van Lelystad aan de bal. Deze eerste drive duurde maar 1 play. Wide receiver Melvin Maasdamme werd door Carlo van Deventer bediend met een loepzuivere pass waardoor Melvin 76 yards later de endzone in liep. De PAT werd verzilverd en zo stond met 30 seconden gespeeld in de tweede helft de score 20-0 op het bord.

Na deze score was de honger naar meer punten op het scorebord nog niet gestild.
Zo werd er door Carlo van Deventer gescoord met een zogenaamde QB sneak van 1 yard. Dit is een run die gebruikt wordt als er nog maar een kleine afstand is te overbruggen.

Ook deden de special teams en de defense nog een duid in het zakje. Zo wist runningback Sidney Kunst met een 50 yard punt return de bal de endzone in te lopen en kon defensive tackle Devon van Beeren scoren met een fumble return. Helaas werd de touchdown van Devon afgefloten door een penalty van de Commanders.

De fumble gaf de offense van de Lelystadse formatie wel goede veldpositie en deze buitenkans werd verzilverd door de 2de touchdown van Carlo van Deventer en Melvin Maasdamme. De pass van Carlo vond Melvin ongeveer 10 yards voor de endzone waarna Melvin de 6 punten op het bord kon noteren door met de bal de endzone in te lopen. De PAT van Frank van Deventer zorgde voor de eindstand van 40-0 in het voordeel van de Lelystad Commanders

Na afloop van de wedstrijd werd de gameball uitgereikt aan Devon van Beeren. Ondanks dat zijn touchdown teruggefloten werd is het volgens de coaches, beide oud offensive linemen, toch een moment om stil bij te staan als er een lineman scoort.

De volgende wedstrijd voor het seniorenteam is op 31 maart 2019. De wedstrijd wordt gespeeld in Groningen en tegenstander op deze dag zijn de ongeslagen Groningen Giants.

Deze wedstrijd is mede mogelijk gemaakt door onze sponsor van het seniorenteam, cafetaria de Kemphaan uit Lelystad. Heeft u een keer honger of lekkere trek, kijk dan op www.cafetariadekemphaan.nl, Facebook of kom langs op kempenaar 03-47 in Lelystad.