Na een gezellige supporters avond op ’t homefield zaterdag bij de senioren, zondagochtend vroeg present bij de Alphen Eagles. De play-offs werden gehost door deze club.

Om 9.00 uur stonden beide teams voor het nog gesloten hek. Geen organiserende partij aanwezig. Heel even sloeg de twijfel toe of we op t goede adres stonden. Het veld niet goed belijnd, koffie niet klaar! Zijn wij de enige met wat hogere verwachting bij het hosten cq organiseren van de play-offs? Zelfs de refs hadden hun bedenkingen en deze zijn dan ook op het wedstrijdformulier vermeld. Maar waarom maak ik me toch druk? De cadets waren gebrand op het spelen van deze wedstrijd. Motto: spelen om te winnen is al aardig ingebed. En klaar waren onze jongens. In de kleedkamer herrie (rap muziek) tape en crèmes voor de ledematen en spiertjes. Goede sfeer!
Iets later dan 11:00 uur de kick off maar dat was geen punt want de supporters genoten in het zonnetje. De chaincrew aan onze kant dus alle voordeel voor LC.
De plays werden geroepen en iedereen wist wat te doen. De coach kon het spel van de Knights lezen waardoor de cadets konden zien en ervaren wanneer ze wat moeten doen. Coaches van de Crusaders kwamen filmen om zich voor te bereiden op de finale. Ja dat gaat hem niet worden. Ook onze coaches hebben ervaring. Deze plays zijn natuurlijk niet die we in de evtuele finale laten zien.
In het 1eQ goede defence gezien, mooie cutblocks, QB sack van #55 en afgetroggelde safety. Daarop een mooie TD #5 en een PAT #26. In het 2eQ TD #9 en een TD#11. Half time in met 22-0.

Bij mij heerst angst om overmoedig te raken maar ook dit was ongegrond . Knights kwamen steeds dichtbij maar toch weer onze sterke en snelle defence die hen stopte.
Laatste Q, nog even wat oude plays oefenen. TD#11 PAT#5 TD#29 en TD#25. Geweldig om in het 4thQ de meeste punten gescoord zien worden.
Eindstand 42-0. Let’s party en op naar de finale… Oh nee op naar huis voor ⚽ 020-010.
Benieuwd naar de plays van de LC Cadetten? Kom dan naar ons kijken in de finale in 020 ! Op zaterdag 15 april. Dresscode Navy blue en Vegas gold.

Tekst: Margo Kouwer